EKSPLODERTE: En mann mistet livet da bilen han kjørte eksploderte uten forvarsel. Politiet mistenker at det dreier seg om en bombe. Foto: Paul Zinken / EPA / NTB Scanpix
EKSPLODERTE: En mann mistet livet da bilen han kjørte eksploderte uten forvarsel. Politiet mistenker at det dreier seg om en bombe. Foto: Paul Zinken / EPA / NTB ScanpixVis mer

Mann drept i bileksplosjon i Berlin

Politiet bekrefter at det ble brukt sprengstoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): En mann mistet livet da en VW Passat plutselig eksploderte på den ekstremt tett trafikkerte Bismarckstrasse i bydelen Charlottenburg tirsdag.

Øyenvitner så hvordan kjøretøyet ble løftet opp og slengt rundt i lufta, før det landet på alle fire hjul, trillet videre og kolliderte med en parkert bil.

Døde Politi og brannvesen kom hurtig fram til åstedet rett bak det Tekniske Universitetet på Ernst Reuter Platz. Øyenvitner fortalte at de hørte en mindre smell, før en voldsom detonasjon fikk det til å fly bildeler gjennom lufta i vid omkrets.

Det kunne hurtig konstateres at den mannlige sjåføren var drept på stedet. Men politiet i Berlin vil ennå ikke kommentere om det også var andre med i bilen.

Etter at politiets etterforskere hadde skaffet seg en oversikt, ble området omkring bilvraket evakuert. Beboere ble anmodet om å lukke vinduene og holde seg innendørs.

Fant rester av sprengstoff I første omgang ville politifolkene forsikre seg om at det ikke fantes flere udetonerte sprenglegemer i bilvraket. Slike ble imidlertid ikke funnet.

En talsmann for politiet i Berlin bekrefter overfor Focus Online at det var en ladning sprengstoff som eksploderte. Politiet vet ennå ikke om den var montert under bilen. I såfall kan etterforskerne regne med at det dreide seg om et attentat. 

Skulle det vise seg at bomba lå inni vogna, er det mulig at den drepte selv utløste den - sansynligvis ved et uhell. Ingen ønsker på et så tidlig tidspunkt å spekulere over mulige motiver.

Terrorfrykt Selv om politiets talspersoner er flittige til å sende ut beroligende meldinger på twitter, hersker det åpenbart frykt for at bomba kan ha vært del av et planlagt terrorangrep mot den tyske hovedstaden.

Hele bydelen hvor eksplosjonen fant sted er nå sperret av digre mengder politi.  Det opplyses at tiltakene - som får trafikken til å korke over hele byen - blir opprettholdt til tidligst klokka 15.