Mann drept i Nord-Irland

En mann ble skutt ned og drept i Nord-Irland i natt. En republikansk utbrytergruppe, INLA, erklærte at den sto bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble av lokale kilder oppgitt å være Trevor Deeney, en 34 år gammel stefar til fire barn. Han ble skutt av to maskerte menn sittende i familiens bil, idet kona kjørte inn oppkjørselen til deres hjem i Hillhampton, et protestantisk område av Londonderry. Barna satt i baksetet og var vitne til det hele.

Trevor Deeney var bror av Jeffrey Deeney, som sitter inne på livstid for å ha vært med og skutt sju mennesker i en katolsk bar i oktober 1993.

INLA erklærte at også Trevor var medlem av den halvmilitære protestantiske gruppa Loyalist Volunteer Force, LVF.

Både INLA og LVF er motstandre av de pågående fredsforhandlingene og har nektet å slutte seg til våpenhvilen.

De halvmilitære gruppene har siden jul gjennomført en rekke bombeangrep og drap, der målet øyensynlig er å forhindre en fredsløsning.

Stemningen i Nord-Irland er spent på grunn av innspurten i fredsforhandlingene. Fristen for en løsning går ut ved midnatt.

Storbritannias statsminister Tony Blair kom til Nord-Irland i går kveld, og gikk rett til et møte med lederen av det største protestantiske partiet, David Trimble. Hans Ulster Unionist Party forkastet tidligere på dagen forhandlingsløsningen som den amerikanske fredsmekleren George Mitchell la på bordet. Blair sa før avreisen at han følte historiens hånd hvile på skulderen.

(NTB-AFP)