RETT VED ÅSTEDET: Bare 50 meter fra åstedet fant politiet lørdag morgen et våpen. Det blir nå undersøkt av kriminalteknikere. Foto: Sindre Granly Meldalen
RETT VED ÅSTEDET: Bare 50 meter fra åstedet fant politiet lørdag morgen et våpen. Det blir nå undersøkt av kriminalteknikere. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer

Mann drept i Oslo i natt. Her finner politiet et våpen

50 meter fra åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Krimteknikere fra politiet undersøker nå et våpen som er funnet ved et drapsåsted på Lindeberg i Oslo.

Litt etter klokka 11 så fjernet en av politiets krimteknikere det som så ut som et magasin fra skytevåpenet.

Ca. kl. 11.15 plukka de opp hele våpenet og la det i en pose.

En nabo sier til Dagbladet han gikk forbi funnstedet klokka 9 i dag morges, og han er sikker på at han ikke så noe våpen der. Våpenet ble funnet av andre naboer like før klokka 10.

- Vi undersøker om det kan settes i sammenheng med drapet. Det er naturlig å tenke det, men vi er ikke 100 prosent sikre, sier Såstad. Våpenet ble oppdaget lørdag morgen av et par som gikk tur.

Like ved åsted
Politiet sperret raskt av et området, og tilkalte teknikere som skal granske funnet. Våpenet lå 50 meter fra åstedet, på nedsiden av en blokk.

Drapsofferet er en 40 år gammel trebarnsfar, som er bosatt i Oslo og jobbet tidligere som T-banefører. Han ble funnet på en parkeringsplass ved Lindeberg skole i Oslo like etter midnatt natt til lørdag.

I 04-tida bekreftet politiet at personen ble drept.

- Det er funn på stedet og på personen som gjør at vi antar at det er et drap, sa Morten Wik ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet i natt.

 KRIMTEKNIKERE:  Jobber ved åstedet. Her står dem like ved våpenet som ble funnet lørdag morgen. Foto: Sindre G. Meldalen / Dagbladet.
KRIMTEKNIKERE: Jobber ved åstedet. Her står dem like ved våpenet som ble funnet lørdag morgen. Foto: Sindre G. Meldalen / Dagbladet. Vis mer

Omfattende hodeskader
Han kan imidlertid ikke utdype hva disse funnene består i, og ønsker heller ikke å gå ut med dødsårsak ennå da dette ikke er endelig bekreftet.

Ifølge politiet hadde imidlertid den omkomne omfattende hodeskader og ble bekreftet død på stedet da ambulansepersonell ankom like etter politipatruljene like før 00.30 i natt.

Vedkommende politiet mener å være mannen som ble funnet død på parkeringsplassen, er i 40-årene, har et utenlandskklingende navn og er norsk statsborger, ifølge politiet.

Dagbladet kommer med mer.

 POLITISPERRINGER:  Området rundt åstedet er sperret av. Foto: Sindre G. Meldalen / Dagladet.
POLITISPERRINGER: Området rundt åstedet er sperret av. Foto: Sindre G. Meldalen / Dagladet. Vis mer