Mann drepte kone og barn i 2008, går fritt rundt i Oslo

Ble i 2010 ble dømt til tvungent psykisk helsevern.

DREPT: Det var i dette huset mannen drepte sin kone og to barn i 2008. 

Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DREPT: Det var i dette huset mannen drepte sin kone og to barn i 2008. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som i 2010 ble dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha drept sin kone og to sønner i Oslo, får nå bevege seg fritt i byen to ganger i uken.

Fire timer Etter tre år på medisiner får mannen gå fritt rundt i Oslo fire timer om dagen to ganger i uken, skriver Aftenposten.

Mannen får store doser med antipsykotiske medisiner annenhver uke, og stemmene han sa han hadde inne i hodet, har angivelig forsvunnet. Legene er overbevist om at medisineringen virker.

- Med god medisinering, som man klarer å følge opp for å se etter tegn og symptomer i atferden, så er faren for tilbakefall langt mindre, sier psykiater og seniorforsker Pål Hartvig ved Kompetansesenter for rettspsykiatri i Helse sør-øst til avisen.

Knivdrept Mannen drepte sin 34 år gamle kone og sine to sønner på fem år og ni måneder med kniv i et korttidshjem for flyktninger og asylsøkere på Grefsen i mars 2008.

Oslo tingrett bestemte nylig at dommen om psykisk helsevern skal forlenges. Etter loven må påtalemyndigheten bringe saken opp igjen etter tre år.

I dommen heter det blant annet at «det er fare for at han kan begå nye alvorlige forbrytelser dersom han ikke fortsetter med antipsykotisk behandling», og tingretten fastslo at det var helt uaktuelt å overføre ham til frivillig behandling.

(NTB)