DREV ALENE TIL SJØS: Mannen er ført medisinsk behandling på Universitetssykehuset i Nord-Norge. 
Foto: Lina Livsdatter
DREV ALENE TIL SJØS: Mannen er ført medisinsk behandling på Universitetssykehuset i Nord-Norge. Foto: Lina LivsdatterVis mer

Mann drev rundt på redningsflåte i fire timer

Manglet mobildekning og fikk ikke varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys.no): Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) bekrefter at de har funnet mannen som drev alene på ei flåte etter at sjarken hans forliste.

- Det var ambulansehelikopteret som oppdaget flåten, og mannen ble deretter plukket opp av en norsk tråler som deltok i søket, forteller redningsleder hos HRS, Raymond Prestøy.

Mannen (37) fra Nord-Troms er ankommet Universitetssykehuset i Nord-Norge.

- Han er fysisk uskadd, men skal overnatte her på sykehuset, opplyser pressevakt på UNN, Jan Fredrik Frantzen.

Hadde ikke mobildekning Det var klokken 15.44 onsdag ettermiddag at meldingen kom om en sjark som hadde forlist utenfor Lyngstuva I Nord-Lenangen.

Det var én mann ombord i båten da den forliste. Han kom seg over i en redningsflåte, og ble plukket opp av redningsmannskapene klokken 16.22. Det var mannen selv som varslet redningssentralen, men først hele tre timer etter forliset.

- Han har drevet rundt på flåten uten mobildekning, og fikk først varslet da han kom inn i et område hvor det var dekning, forklarer Prestøy.

Den dårlige mobildekningen i området gjør at Hovedredningssentralen mistet kontakten med mannen like etter. Det gjorde redningsarbeidet utfordrende.

Kald og sulten - Det står bra til med han, men han var kald, trøtt og sulten etter mange timer på flåten. Med få cm plast mellom han og sjøen hjelper det lite uansett hvor mye klær han har på seg, legger han til.

To fiskebåter som var i området deltok i søket etter mannen, sammen med en Luftambulanse fra Tromsø og ambulansebåt fra Hansnes.

Et Sea King-helikopter fra Banak skulle også delta i redningsaksjonen, men ble stoppet av tekniske problemer.

Det er foreløpig uklart hvorfor båten forliste.

Vi oppdaterer saken.