Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har identifisert flere gjerningsmenn i «Dark Room»

Mann er mistenkt for bestilling av overgrep på Filippinene

Etterforskningsgruppen i Bergen har fått nye tips og har identifisert flere gjerningsmenn som kan bli pågrepet.

JOBBER MED NYE SAKER: Påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne og etterforskningsleder Hilde Reikrås sier de jobber med en stor sak der en mann fra Hordaland er mistenkt for å bestille seksuelle overgrep av mange barn på Filippinene. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
JOBBER MED NYE SAKER: Påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne og etterforskningsleder Hilde Reikrås sier de jobber med en stor sak der en mann fra Hordaland er mistenkt for å bestille seksuelle overgrep av mange barn på Filippinene. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Fram til søndag kveld var Operasjon «Dark Room» en hemmelighet. Etter pressekonferansen har politiet i Bergen fått flere henvendelser om personer som kan være gjerningspersoner i seksuelle overgrep mot barn.

- I Vest politidistrikt har vi 20 identifiserte gjerningspersoner som er siktet. I tillegg har vi noen som er identifiserte, men som vi ikke har aksjonert mot ennå, sier påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne.

- Har bestilt overgrep på Filippinene

To saker er henlagt. Dette handlet om personer som var snakket inn i andre saker, men der politiet ikke har funnet databevis eller andre bevis.

Alle de 20 som er siktet i Vest politidistrikt er etnisk norske menn.

- Vi har sendt en sak til Sverige for at den skal bli etterforsket og eventuelt fulgt opp med straffesak der. I tillegg kommer en sak med live streaming der vi har bevis som tyder på at en person i Hordaland har bestilt live overføring av grove seksuelle overgrep mot flere barn på Filippinene, sier Ringset Heltne.

Politiet sitter på bevis som beskriver hvilke overgrep barna må igjennom for at den norske mannen skal få tilfredsstilt sine behov. Det er også avtalt pris på oppdraget til kontaktene på Filippinene.

- Vi ser at dette blir en omfattende sak. Vi skal vurdere hva som er mest hensiktsmessig å gjøre, men vi kommer til å sende en henvendelse til Filippinene når saken er klar for det.

- Barnevernet følger opp

- Vi har en gjerningsperson i denne saken og et større antall fornærmede barn. Det gjenstår fremdeles noe arbeid med å identifisere alle barna, sier etterforskningsleder Hilde Reikrås.

Politiet har tilrettelagte avhør med barna som er blitt utsatt for seksuelle overgrep. Det skjer i barnehuset rundt om i Norge der fornærmede bor. Barnehuset følger opp barna etterpå i samarbeid med Barnevernet.

- Vi varsler Barnevernet i alle saker der gjerningspersonene har egne barn. Det finnes gjerningspersoner i vårt sakskompleks som er blitt avskåret fra å ha kontakt med sine barn. Barnevernet er også en støttespiller hvis en ektefelle som sitter aleine igjen fordi familielivet er blitt oppløst som følge av en straffesak. I tillegg har vi en pårørende-kontakt i politiet, tilknyttet prosjektet, som de kan ringe til hvis de ønsker, sier Hilde Reikrås.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media