Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann erklært død i Oslo - var i live

En mann ble først erklært død av politiet etter å ha blitt hentet opp fra vannet ved Tjuvholmen i Oslo, men det skulle vise seg at han var i live. - Vi beklager feilinformasjonen.

ERKLÆRT DØD: En mann er erklært død etter å ha blitt funnet og hentet opp fra vannet ved Tjuvholmen i Oslo fredag kveld. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet
ERKLÆRT DØD: En mann er erklært død etter å ha blitt funnet og hentet opp fra vannet ved Tjuvholmen i Oslo fredag kveld. Foto: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

SISTE: Lørdag ettermiddag er tilstanden til mannen fortsatt kritisk.

- Mannen som ble funnet livløs i vannet ved Tjuvholmen i Oslo, er ikke død, men kritisk skadd. Politiet beklager feilinformasjonen. Den var basert på informasjon fra politi og helse som jobbet med den tilskadekomne, skriver politiet i en rettelse på Twitter.

Personen er nå under behandling på sykehus, opplyser de.

Rekvirert politibåt

- Det ble iverksatt livreddende førstehjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde, var den opprinnelige beskjeden fra operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Grøttum, til Dagbladet like etter hendelsen.

Han la til at det var kaldt i vannet, og lite som skulle til for fatale følger under de nevnte forholdene.

Det ble rekvirert en politibåt til stedet som jobbet sammen med politipatruljer og helsepersonell på land.

Kartlegger hva som har skjedd

Det jobbes fortsatt fredag kveld med å kartlegge hva som har skjedd, for å kunne si noe mer om hvorfor mannen havnet i vannet.

- Mannen hadde tilsynelatende ingen skader på kroppen, og det er uvisst hvor lenge han lå i vannet, sier operasjonsleder Grøttum.

Politiet har arbeidet med å hentet inn forklaringer fra vitner på stedet. Det skal ikke være fartøy involvert, slår de fast.