Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepet i Stockholm

Mann etterlyst etter angrepet i Stockholm

Politiet holdt pressekonferanse.

ETTERLYSER: På en pressekonferanse viste politiet i Sverige fram bilder av en mann de ønsker å komme i kontakt med i forbindelse med angrepet i Stockholm. Video: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Stockholm går nå ut med en etterlysning med bilde av en mann de ønsker å komme i kontakt med etter dagens angrep i Stockholm.

- Det er en person som er sett på åstedet på det aktuelle tidspunktet, sier Mats Löfving, sjefen for Nationella operativa avdelningen i politiet, på en pressekonferanse i 17.30-tida.

Den etterlyste mannen er ikledd en grønn jakke, hvite sko og en grå hettegenser. Politiet understreker at de ikke betegner ham som mistenkt.

Politiet omtaler så langt ikke angrepet som terror. Statsminister Stefan Löfven sier imidlertid at «alt tyder på et terrorangrep».

Så langt er ingen pågrepet i forbindelse med angrepet, på tross av at bilder av en mann som anholdes av politiet, tidligere verserte.

Vil ikke bekrefte antall døde

Det var i 15.00-tida en lastebil braste inn i folkemengden utenfor varemagasinet Åhléns City midt i Stockholm sentrum. Det meldes om mellom tre og fem døde, men politiet vil på pressekonferansen ikke gå ut med noe eksakt dødstall eller tall på skadde. Flere meldinger går ut på at åtte personer er skadd.

RØYK: Dette er bilder som viser sekundene etter at lastebilen kjørte inn i en bygning i Stockholm sentrum. Video: Emil Stenqvist / Twitter Vis mer

Det har versert en rekke ubekreftede opplysninger etter angrepet. Lenge kom det meldinger om skuddveksling(er) i Stockholm, men politiet avkrefter at dette har funnet sted.

Lastebilen som ble brukt, tilhører bryggeriet Spendrups, og var i ferd med å losses ved et serveringssted i Drottninggatan da én eller flere personer stjal den. Like etter skjedde angrepet.

- Vi er utrolig sjokkert, sier bryggeriets pressesjef Rose-Marie Hertzman til Dagbladet.

Hun opplyser at sjåføren sitter i politiavhør, og at han etterpå vil bli tatt hånd om av bryggeriets kriseteam.

Beredskap

FILMET: Et vitne filmet lastebilen som kjørte gjennom en folkemengde i Stockholm fredag formiddag. Video: Niclas Carling Vis mer

Et stort område rundt åstedet er sperret av, og Stockholm har gått i beredskapsmodus. All kollektivtrafikk har opphørt, kinoene er stengt. Bevæpnet politi patruljerer i gatene, og folk bes om å holde seg innendørs.

Også i Norge får angrepet virkning; politiet er innvilget midlertidig bevæpning, og vaktholdet ved sentrale statsinstitusjoner er trappet opp.

Norsk UD sier de jobber med å finne ut om nordmenn er rammet av terroren.

- Ambassaden kartlegger hvorvidt nordmenn er berørt. Foreløpig er ingen andre tiltak iverksatt, opplyser UDs pressevakt Ane Haavardsdatter Lunde til Dagbladet klokka 16.40.

Dagbladet følger saken.

FULL BEREDSKAP: Politiet i Stockholm tar alle forholdsregeler etter terrorangrepet. Foto: Jessica Gow / TT / Reuters / NTB Scanpix
FULL BEREDSKAP: Politiet i Stockholm tar alle forholdsregeler etter terrorangrepet. Foto: Jessica Gow / TT / Reuters / NTB Scanpix Vis mer