Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann etterlyst for drap i England i 2016 varetektsfengsles i fire uker

Ble framstilt for fengsling i Oslo tingrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet pågrep torsdag en britisk statsborger som er etterlyst for drap i England. Mannen er i slutten av 20-åra, og er etterlyst for drapet på en 37 år gammel nederlandsk mann i London i 2016.

Mannen ble i et fengslingsmøte i Oslo tingrett i ettermiddag varetektsfengslet i fire uker.

Retten legger vekt på at mannen er mistenkt for drap og mener det er skjellig grunn til mistanke ut fra opplysninger gitt fra britiske myndigheter i utleveringsdokumenter. Mannen tok betenkningstid.

Pågrepet i leilighet

- Mannen ble pågrepet i en leilighet på Torshov seint torsdag kveld, sier politiadvokat Anders Valen Mørland, ved Felles enhet for utlending og forvaltning i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Mannen er ikke avhørt av norsk politi, noe han trolig heller ikke vil bli all den tid han er begjært utlevert av britiske myndigheter.

- Vi forholder oss til at han er etterlyst, og er nødt til å stole på informasjonen vi har fått fra britiske myndigheter, sier Mørland - som også understreker at den pågrepne har status som mistenkt i Storbritannia.

Mannen vil bli framstilt for varetekt klokka 15 i dag, og vil etter all sannsynlighet bli utlevert til England, sier Mørland.

Internasjonalt samarbeid

Politiet skriver i en pressemelding at pågripelsen er et resultat av god etterretningsinformasjon og internasjonalt samarbeid.

Advokat Stine Lundevall i BAX advokatfirma representerte mannen i fengslingsmøte.

- Han motstrider seg fengsling og tok betenkningstid. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier hun til Dagbladet.

Saken oppdateres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!