Mann falt 150 meter og døde i Kvinnherad - luftambulansen klarer ikke å hente ham

Var en del av et turfølge på 11 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 50-åra skal ha sklidd og falt ned fra en fjellskrent fredag i Bjørndalen i Kvinnherad kommune, melder Hordaland politidistrikt overfor Dagbladet.

Mannen var del av turfølge på 11 personer da han falt ned en skrent på rundt 150 meter.

Da politiet fikk meldingen i går klokka 20.15, var det begynt å mørkne, og dermed ble det ikke gjort forsøk på å ta seg inn i området.

- Hendelsen fant sted ganske høyt oppe, og det er langt i ifra allfarvei. De andre fra turfølget måtte gå langt for å få dekning på mobilen for å varsle videre, sier Janne Steimler Sætre, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Hun opplyser om at det ble gjort forsøk på å ta seg inn i det krevende turområde i dag, men at luftambulansen ikke klarte å ta seg inn i området hvor mannen nå ligger.

- Det er tåkete, og ikke mulig for helikopteret å ta seg inn der nå, sier Steimler, som dermed opplyser om at mannen fortsatt befinner seg i området hvor han falt ned.

Hun sier at det er ulendt terreng, og det nå må foretas et vanskelig arbeide for å få frakte mannen vekk fra området.

- Vi vil gjøre nye forsøk i morgen, sier Steimler, som opplyser om at vitnene til hendelsen ble tatt hånd om av Kvinnherads kriseteam. De pårørende er også varslet.

Dagbladet oppdaterer saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram