Mann falt 50 meter

Dramatisk redningsaksjon ved gondolbane i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i 30-årsalderen ble i natt reddet i sikkerhet etter å ha falt 50 meter langs ei fjellside ved det populære utfartsstedet Fjellheisen i Tromsø. Redningsaksjonen var svært vanskelig på grunn av været og terrenget.

– Vi fikk melding fra AMK-sentralen klokka 00.15. Mannen var på toppen av Fjellheisen sammen med ei gruppe arbeidskamerater da han falt 50 meter og ned i ei steinur. Det er nesten loddrett fall på stedet, opplyser operasjonsleder Svein Ivar Nikolaisen ved Troms politidistrikt til Dagbladet.no.

På grunn av tykk tåke kunne ikke redningshelikopter brukes.

– Den alpine redningsgruppa, sammen med et spesiallag fra Røde Kors, klarte å ta seg ned til mannen via en sti de fikk anvist av en ansatt ved gondolbanen, og var framme hos ham ca. 01.30, sier Nikolaisen.

Redningslaget tok uvanlige metoder i bruk for å få den forulykkede ned fra fjellet.

– De la ham på ei båre som de så festet til undersida av gondolen. Deretter kjørte de gondolen ned til bunnstasjonen, med mannen hengende under, forteller operasjonslederen.

Mannen ligger nå hardt skadd på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

– Han kom inn hit med alvorlige skader rett før klokka 04.00 og får nå intensivbehandling, sier informasjonssjef Tor Øydvin ved UNN til Dagbladet.no.

Øydvin bekrefter at mannen er norsk, men vil ikke si noe mer om mannens geografiske tilhørighet, av hensyn til pårørende.