Mann falt fem meter ned i sjakt

Her blir han reddet av Beredskapstroppen og brannvesenet midt i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann falt i kveld fem meter ned i ei sjakt inntil veggen på Hotel Royal Christiania like ved Oslo S. Til alt hell virker det ikke som han er alvorlig skadd.

- Han var ved bevissthet da brann- og redningsetaten hentet ham opp, sier Vidar Pedersen, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

- Han har hatt flaks; det virker som om han landet på noe mykt.

Sjakta er normalt sikret av ei rist - men denne var enten fjernet eller bare delvis på plass da ulykken skjedde.

Hentet opp av «Delta» Både ambulanser, brannvesenet og politiet rykket ut til stedet, og redningsaksjonen skapte stort oppstyr i området rundt Jernbanetorget.

Ved hjelp av en kranbil fra brannvesenet kunne mannskap fra Beredskapstroppen i politiet ta seg ned i sjakten med tau og yte førstehjelp.

<strong>TIL SYKEHUS:</strong> Mannen som falt ned i sjakta, ble fraktet til sykehus i ambulanse. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT / DAGBLADET
TIL SYKEHUS: Mannen som falt ned i sjakta, ble fraktet til sykehus i ambulanse. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT / DAGBLADET Vis mer

- Tjenestemannen fra Beredskapstroppen rapellerte ned i hullet og fikk festet nakkekrage på mannen, som så ble heist opp, opplyser innsatsleder Geir Rye.

- Satt på avsats Politiet kjente i kveld ikke foranledningen til hvordan risten over hullet hadde løsnet.

- Mannen satt på en avsats ved hotellet og falt ned i den usikrede sjakta. Et vitne så det som skjedde og kontaktet politiet, sier Rye til Dagbladet.

Politiet er nå i kontakt med ledelsen for Royal Christiania, for å komme til bunns i hvorfor sjakta sto usikret.

<strong>VAKTE OPPSIKT:</strong> Ulykken, som skjedde mellom Hotel Royal Christiania og Oslo City, fikk stor oppmerksomhet fra forbipasserende. Foto: DAVID SMITH
VAKTE OPPSIKT: Ulykken, som skjedde mellom Hotel Royal Christiania og Oslo City, fikk stor oppmerksomhet fra forbipasserende. Foto: DAVID SMITH Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer