Mann falt ned sjakt og døde

Jobbet på byggeplass i Oslo. Falt sju etasjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann omkom etter å ha falt ned ei sjakt i Nydalen i Oslo. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 13.

- Vedkommende er polsk og 48 år. Han døde raskt av skadene, sier politiets innsatsleder på åstedet, Odd Roar Salamonsen, til Dagbladet.

Fra topplanet Mannen falt ned ei trappesjakt fra topplanet, øverst på det sju etasjer høye bygget, og ned til bakkenivå, opplyser Salamonsen.

- Nøyaktig hvor langt fallet var, vet vi ikke, og vi vet heller ikke årsaken til ulykken. Det var ingen vitner til hendelsen, sier han.

Politiet snakker nå med vitner, og Arbeidstilsynet og kriminalteknikere vil snart være på plass for å granske åstedet.

- Vi snakker med kolleger på arbeidsplassen. Vi kjenner ikke til selskapet, men han jobbet i en byggevirksomhet, sier operasjonsleder Tor Jøkling ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Krisehjelp Et akutteam fra helsevesenet er på vei til åstedet for å tilby samtale og bearbeidelse til kollegene. Det vil også komme en tolk for å hjelpe til med kommunikasjonen.

Kai Krüger Henriksen, konserndirektør for kommunikasjon i Veidekke, bekrefter at en av deres arbeidere omkom i dag.

- Vi må bare konstatere at dette har skjedd. Det synes vi er ille. Nå blir alle ivaretatt på best mulig måte, sier Henriksen til Dagbladet.

Konserndirektøren opplyser at sikringen er «helt normal» på åstedet.

- Reglene for sikring følges, og vi må komme tilbake til dette når vi vet hva som har skjedd.

Andre ulykke på tre måneder Veidekke bygger kontorbygg på stedet, og dette er den andre dødsulykken på kort tid; i februar fikk en mann flere tonn betong over seg på byggeplassen.

- Det var forferdelig. Det var et uhell, sier Henriksen.

Politiet og resten av nødetatene meldte først om en brann, men dette viste seg ikke å stemme.

Dagbladet følger saken.

- Jeg kan bekrefte at en person er omkommet i en fallulykke, sier politiets innsatsleder på åstedet, Odd Roar Salamonsen, til Dagbladet.

- Ulykken har skjedd i ei trappesjakt, opplyser innsatslederen.

HØYT FALL: Den omkomne arbeideren falt fra topplanet på bygget, som er sju etasjer høyt. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
HØYT FALL: Den omkomne arbeideren falt fra topplanet på bygget, som er sju etasjer høyt. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET Vis mer