FIKK INN OVER 60.000 KRONER: En ærlig mann fant et større pengebeløp i helga og leverte dem til politiet, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker. Foto: Bjørn Langsem
FIKK INN OVER 60.000 KRONER: En ærlig mann fant et større pengebeløp i helga og leverte dem til politiet, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Mann fant «uvanlig høyt beløp» på gata i helga og leverte pengene til politiet

Nå har rettmessig eier meldt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Et større pengebeløp kommet inn til Nedre Eiker lensmannsktr. Funnet i løpet av helga i Mjøndalen. Ta kontakt med lensmannskontoret dagtid», skriver Søndre buskerud politidistrikt på Twitter.

- Hvis lensmannen hadde mista så mye penger, ville de ha vært sårt savnet, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker til Dagbladet.

Det er nemlig ikke hverdagskost at politiet får inn over 60 000 kroner som en helt vanlig borger har funnet på gata.

- Nei, her snakker vi om en veldig ærlig sjel. All ære til ham, sier Sorte, som avslører at finneren nå kan vente seg ti prosent, over seks tusen kroner, i finnerlønn.

For bare en liten time etter at Søndre Buskerud politidistrikt tvitret om pengefunnet, så meldte rettmessige eier seg for lensmannskontoret.

- Det var en syklist som hadde mistet pengene ut av lomma. Han var åpenbart eieren av pengene, for han kunne beskrive i detalj hvordan de var pakket inn. Han var kjempefornøyd med at pengene kom til rette, sier Sorte.