Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann får 6 millioner for unødvendige rotfyllinger

Gikk til tannlegen med vondt i kjeven og endte opp med å få rotfylt seks tenner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først ble én av tennene rotfylt fordi den ikke var ferdig behandlet.

Da mannen kom tilbake uten at smertene hadde forsvunnet, valgte tannlegen å rotfylle fem tenner til i samme område av munnen basert på antakelsen om at årsaken var infeksjon, skriver VG.

Den massive rotfyllingen hjalp imidlertid ikke på kjevesmertene.

Norsk pasientskadeerstatning (NPE) mener tannlegen burde vurdert andre tester istedenfor å rotfylle, og har tilkjent mannen 6 millioner kroner i erstatning, den høyeste erstatningssummen for tannlegebehandling noen gang.

NPE peker på at den massive rotfyllingen ikke hjalp mannen, og mener tannlegen sviktet fordi pasienten fikk utført rotfyllingene over svært kort tid.

Smertene ble også verre og verre i behandlingsforløpet. Senere ble det påvist at smertene stammet fra skade eller sykdom i nervesystemet.

TV 2 skriver mandag at en annen tannlege på Hamar har 24 erstatningssaker mot seg, noe som er flest i landet. Så langt har 13 av pasientene fått medhold, tre har fått avslag, én sak er foreldet og én er henlagt.

Per i dag er har tannlegens pasienter fått utbetalt 885.500 kroner i erstatning, men fire av medholdssakene er fortsatt under utmåling. Ytterligere seks saker er under behandling.

(NTB)