Mann fengslet for attentatplaner

Mannen som hadde 640 gram dynamitt i lommene på nyttårsaften er siktet for attentatplaner mot politiet i Moss. I dag ble mannen i 30-årene varetektsfengslet i to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen mistenkes for å ha planlagt et attentat mot politiet i Moss i Østfold. Han ble nyttårsaften pågrepet på en pub i Moss med 640 gram dynamitt i lommene.

Ifølge politiet har det fremkommet opplysninger om at flere personer skal ha planlagt kriminelle handlinger med dynamitt rettet mot politiet. I foreløpige avhør er det kommet fram at mannen skulle sprenge en politibil eller politivakten ved Moss politistasjon i luften, skriver Moss Avis.

Mannen er siktet for å ha oppbevart sprengstoff i forbindelse med planleggingen av en kriminell handling.

Siktede skal ha hatt til sammen seks dynamittkubber i lommene da han ble pågrepet. Tidligere på kvelden skal han, ifølge politiet, ha vist fram dynamitten og sagt til andre at sprengstoffet skulle brukes mot politt.

640 gram dynamitt ville vært tilstrekkelig til å fjerne halve Moss politistasjon. Om ladningen hadde blitt detonert i en politibil, ville hele kjøretøyet blitt sprengt i filler.

(NTB)