Mann fengslet for mordbrann i Sverige

Politiet har fengslet en mann mistenkt for mordbrannen i Tyresta utenfor Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet i Tyresta-området og sitter under forhør hos politiet. Han har ikke tilstått, ifølge Claes Cassel, pressetalsmann for politimesteren i Stockholms län.

Det er foreløpig uklart hvilke av de mange skogbrannene i Sverige de siste dagene mannen knyttes til.

I løpet av juli ble Haninge kommune rammet av over ti branner. For en uke siden startet etterforskning siden politiet ikke så det som sannsynlig at brannene oppsto ved tilfeldigheter. Folk har tipset politiet om mannens bil, som ble sett ved flere av brannstedene. I dag meldte helikopterflygere om en mann som oppførte seg mistenkelig. Politiet ble varslet.

- Det viste seg å være nettopp den mannen som har vært i fokus for etterforskningen, opplyste Cassel.

Mordbrann

- Det hele tok en enda alvorligere vending da en ny brann blusset opp ved Tjursjön, nettopp der mannen var iakttatt, legger han til.

Mannen er mistenkt for mordbrann selv om ingen er døde på grunn av brannen. I henhold til svensk lov kan man tiltales for mordbrann når en påsatt brann i teorien kunne ha tatt livet av noen. Det er i tillegg mulig at en 77-årig mann som er savnet i området er omkommet i en av skogbrannene. Han er fortsatt ikke funnet.

Brannmannskapene kjempet i natt innbitt mot skogbrannen i Tyresta, sørøst for Stockholm. De greide å hindre flammene i å krysse branngatene. Brannen på Rankhusberget i Kungsängen nordvest for Stockholm ble også holdt under kontroll.

200 alarmer

Ifølge alarmsentralen i den svenske hovedstaden gikk det ikke mindre enn 280 brannalarmer i Stockholm-området i løpet av et døgn i begynnelsen av denne uka.

- Det blir verre og verre, og dersom vi ikke snart får regn, vil antallet branner bare øke, sier alarmsentralens vakthavende Sören Larsson.

(NTB-TT)