Mann fengslet i omfattende overgrepssak i Nordland

Antallet fornærmede kan øke, opplyser politiet i Nordland. De skal nå gjennomføre avhør med et titalls personer som kan få status som fornærmet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 60-årene er pågrepet i Nordland for seksuell omgang med barn fra 1970-tallet og fram til i dag. Foreløpig er det åtte fornærmede i saken.

Antallet fornærmede kan øke, opplyser politiet i Nordland. De skal nå gjennomføre avhør med et titalls personer som kan få status som fornærmet i saken.

Politiet ble tipset om mannen i forrige måned, og han ble pågrepet i Ofoten i Nordland 5. desember. Han er nå varetektsfengslet. Mannen ble først siktet for seksuell handling med barn, men nye opplysninger i avhør tyder på at saken også dreier seg om seksuell omgang.

- Selv om mange av overgrepene fant sted lang tid tilbake, har politiet grunn til å tro at det har foregått overgrep mot barn under 16 år helt fram til siktede ble pågrepet 5. desember, sier politioverbetjent Jostein Kroken.

- Vi kan ikke utelukke at det er overgrep som ennå ikke er anmeldt, sier han.

Han kaller saken omfattende. I forbindelse med pågripelsen ble det også foretatt ransaking, og det ble blant annet beslaglagt datautstyr.

- Vi jobber fortsatt med undersøkelse av beslaglagt datautstyr. Selv om politiet nå begynner å danne seg et bilde av saken, er vi fortsatt på et tidlig stadium av etterforskningen og av hensyn til den kan vi ikke gå nærmere inn på innholdet i saken, opplyser politiet.

Politiet har fått flere tips i saken, og ber vitner og andre med informasjon ha lav terskel for å ta kontakt.

(NTB)