Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann fikk 10 000 i hoste-bot

Gikk inn på legekontor med munnbind, sa han hadde corona og hostet og harket.

MIDLERTIDIGE STILLINGER: Da justisminister Monica Mæland holdt pressekonferanse fra karantenen hun sitter i, fortalte hun om behovet for en opprustning av politibemanningen. Video: Regjeringen Vis mer

Innlandet politidistrikt skriver på Twitter at en mann i dag ble satt i arrest etter å ha møtt opp på legekontoret på Tangen i Stange iført munnbind.

- Han tok av seg munnbindet, hostet og harket mot en ansatt før han uttalte at han var smittet av coronavirus. Han har vedtatt et forelegg på kr 10000 og er løslatt fra arresten, skriver politiet.

Operasjonsleder Dyre Antonsen sier hendelsen skjedde ca kl. 14.30 i dag.

- Han ble pågrepet, satt i arrest, erkjente forholdet og vedtok bota, sier Antonsen til Dagbladet.

Han sier han ikke kjenner til mannens motivasjon for handlingen.

- I disse tider er det helt uakseptabel oppførsel, og det viser også forelegget han fikk, sier operasjonslederen i Innlandet politidistrikt.

PRESSEKONFERANSE: Avdelingsdirektør i FHI, Line Vold, forteller hvorvidt du kan gå i butikken eller ikke. Video: NTB Scanpix Vis mer

Antonsen sier han ikke kjenner til liknende tidligere hendelser i politidistriktet.

Fredag ble en mann i 30-åra pågrepet på Ål stasjon etter å ha gått rundt og pustet togpassasjerer i ansiktet.

- Den innkommende meldingen gikk ut på at en mann gikk rundt og pustet togpassasjerer i ansiktet. Han skal også ha forsøkt å håndhilse på flere om bord på toget, samt oppført seg skremmende, sa operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Øystein Eikedalen, til Dagbladet.

CORONAVIRUSET: Justisminister Monica Mæland sier politiet nå vil kunne straffeforfølge dem som utsetter andre for smittefare. Video: Regjeringen Vis mer

Da politiet kom til stedet angrep mannen dem et brannslukningsapparat, og ble pågrepet.

Justisminister Monica Mæland (H) advarte tidligere mandag om at politiet nå vil kunne straffeforfølge dem som utsetter andre for smittefare. Dette kom etter to episoder - en på Grønland i Oslo og episoden på toget på Ål stasjon.

OPPFORDRING: Direktør for intensivbehandlingen ved Peking Union Medical College, Du Bin, har en tydelig oppfordring til resten av verden i møte med corona-pandemien. Video: AP/NTB Vis mer

Riksadvokaten har fastsett at botens størrelse for brudd på karantenereglene normalt skal være 20 000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager. For personer som tar opphold på sine hytteeiendommer i annen kommune fastsettes boten normalt til 15 000 kroner, subsidiært fengsel i 10 dager.

Bot på 20 000 kroner blir også normalstraffen for dem som bryter forbudet mot å arrangere kulturarrangementer, idrettsarrangementer og idrettsaktiviteter. Dersom arrangøren er et foretak, skal straffen være på minst 50 000 kroner.

POSITIVE TING: TV-lege Wasim Zahid oppgir fem grunner til optimisme under den pågående coronakrisen. Video: Wasim Zahid Vis mer
Hele Norges coronakart