Mann fikk fire og et halvt års fengsel for voldtekt av eks-samboer

Må betale 150 000 i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 46 år gammel mann er i Øst-Finnmark tingrett dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha voldtatt sin tidligere samboer flere ganger i april i fjor.

Mannen er også dømt til å betale kvinnen 150 000 kroner og er nektet å ta kontakt med henne i fem år framover, går det fram av dommen som falt torsdag i forrige uke.

Overgrepene skjedde etter at mannen beruset oppsøkte kvinnen og tok seg inn i leiligheten da hun var i ferd med å legge parets felles barn, melder NRK. Inne i stua ble hun tvunget ned på en madrass og voldtatt. Da mannen sovnet fikk kvinnen ringt politiet, men følte ikke hun fikk særlig hjelp. Av hensyn til barna gikk kvinnen derfor inn i leiligheten igjen. Der ble hun senere på natten voldtatt flere ganger før ekssamboeren forlot henne tidlig om morgenen.

Domstolen kunne ikke se at det forelå noen formildende omstendigheter og fulgte aktors anbefaling om en fengselsstraff på fire år og seks måneder. Foruten erstatningen til kvinnen har tingretten også dømt mannen til å betale 5.000 kroner sakskostnader.

(NTB)