HETSET: En mann bosatt i Sørvest politidistrikt fikk nylig besøk av politiet etter at han skrev flere hetsende kommentarer om tidligere SSB-direktør Christine Meyer. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
HETSET: En mann bosatt i Sørvest politidistrikt fikk nylig besøk av politiet etter at han skrev flere hetsende kommentarer om tidligere SSB-direktør Christine Meyer. Foto: Mariam Butt / NTB scanpixVis mer

Mann fikk politiet på døra etter å ha netthetset SSB-Meyer

En mann bosatt i Sørvest politidistrikt fikk nylig besøk av politiet etter at han skrev flere hetsende kommentarer om tidligere SSB-direktør Christine Meyer.

Kommentarene ble skrevet i en Facebook-tråd, og hadde ifølge Sørvest politidistrikts skjermbilder flere likerklikk.

Ifølge Dagsavisen hadde mannen blant annet skrevet om Meyer at "Hun er i ferd med å gjøre Norge til et helvete og må derfor brennes på bålet som heks" og " … hun er så stygg at hun burde ha blitt henrettet på stedet".

Politiet besluttet å oppsøke mannen og konfrontere ham med utsagnene, hvorpå han i starten skal ha gitt uttrykk for at offentlige personer eller politikere "måtte tåle å få såpass kritikk". Han bekreftet også å ha skrevet lignende kommentarer tidligere.

Da fikk han klar beskjed om at det ikke er lov å skrive hva som helst i kommentarfelt på nettet.

– Og utover i samtalen viste han økt forståelse for at han hadde vært for krass i kritikken og skrevet kommentarer som i ytterste konsekvens er straffbare, skriver Sørvest politidistrikt på sin egen Facebook -side.

Politiet opplyser imidlertid at mannen ikke fikk noen straffereaksjon i dette tilfellet.

–Vi har foreløpig ikke reagert med noen straffereaksjon. Vi har ulike virkemidler vi kan ta i bruk, alt fra bekymringsmelding til mer inngripende virkemidler som bot og annen straffereaksjon. Her ble førstnevnte valgt, sier politiadvokat Are Nygård Berg i Sørvest politidistrikt til NTB.

(NTB)