Mann for sin hatt

-  The bigger the better, flirer Adam Schølberg fra «Homsepatruljen» og poserer på Norsk Derby i en voldsom hattekreasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svarte vaiende vidunderet har Schølberg tegnet sammen med modist og designer Åse Strand.

Norsk Derby er dagen å vise fram hatten på, men ikke overraskende var det langt mellom menn med hatt i solsteiken. Den årlige hattebegivenheten på Øvrevoll galoppbane viser ikke bare kunstneriske hattekreasjoner. Her er litt av hvert av hjemmesydd hodepryd - ikke alltid like elegant og kledelig.

-  Billig moro. Vi har allerede hovedideen klar til neste år, gliser Sidsel Dalaker og Pia Huitfeldt under stråhatter og godt skjult isopor.

Det er niende året de lager hatter og matchende antrekk. Ett år vant de hovedprisen og reisegavekort til 5000 kroner for sin kreativitet. Turen gikk til Berlin.

-  Hatt er gøy. Når folk bøyer seg dobbelt og ler av oss, er det ekstra morsomt, sier Huitfeldt og blar stolt opp skrytealbumet med bilder fra et langt hatteliv.

GJENGANGER: Kristen Sveaas går sjelden glipp av Norsk Derby.
EKTE COWBOY: Henning Solberg og kona Maud med datteren Olivia (4) og Oliver (snart 4), sønnen til Petter Solberg.
HATT MAKEN? Jeg har tegnet denne sammen med hattedesigner Åse Strand, forteller Adam Schølberg fra «Homsepatruljen» stolt. - Våre hatter er helt hjemmesnekra, røper Pia Huitfeldt (t.v.) og Sidsel Dalaker.
LYNVISITT? Henning Berg og kona Line Stille Berg.