Mann forskanset seg med AG 3

En mann i 30-årene overga seg frivillig klokken 07.35 i morges. Tidligere på natten skjøt han tre skudd med AG 3-gevær inne i leiligheten, og truet med å skyte enhver som nærmet seg boligen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen ble skadd i skyteepisoden på Momarken, like utenfor Mysen i Eidsberg kommune i Østfold i natt.

Etter psykiatrisk legetilsyn i formiddag sier politiet at innleggelse på grunn av mannens psykiske helsetilstand ikke er nødvendig. Mannen er beruset, og vil bli avhørt senere på dagen. Politiet vil senere ta stilling til siktelse.

Den pågrepne ringte selv til Sarpsborg politikammer 03.30.

- Han lovte å skyte enhver som nærmet seg huset. Faktisk løsnet han skudd inne i leiligheten mens vaktsjefen her snakket med ham, sier vakthavende jurist ved Sarpsborg politidistrikt, Kristin Feydt Augedal.

Mannen fyrte av tilsammen tre skudd med geværet.

Væpnet aksjon

Politiet rykket umiddelbart ut til stedet med alle tilgjengelige mannskaper fra Sarpsborg politidistrikt.

Mannen bor i en kjellerleilighet, og en mann som bodde i et annen leilighet i huset ble evakuert, mens naboer ble fikk beskjed om å holde seg innendørs. Samtidig ble veiene i området sperret av.

- Det var en væpnet politiaksjon hvor tilsammen 14 polititjenestemenn deltok. De satt og ventet, og klokken 07.35 kom mannen gående ut av huset uten våpen og overga seg frivillig, sier Feydt Augedal.

Mannen i 30-årene er en tidligere kjenning av politiet. Han har ifølge politiet minst en straffesak bak seg. Han skal ikke ha bakgrunn i Heimevernet, og trolig heller ikke bæretillatelse for automatgeværet AG 3.

(NTB)