Mann forsvant på joggetur. Funnet etter stor redningsaksjon

Jogget nærme havgapet på Austevoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det pågikk seint lørdag kveld en leteaksjon etter en mann som ble meldt savnet etter joggetur i havgapet på Austevoll.

Like før midnatt skriver politiet i Hordaland på Twitter at mannen er funnet i god behold.

- Han skal være funnet kald og våt på en hytte. Men ellers går alt bra med ham, sier operasjonsleder Morten Kronen til bt.no

Mannen skal være i begynnelsen av 40-årene og han skulle vært tilbake fra joggeturen rundt klokka 19.

- Vi leter fortsatt, og får stadig mer ressurser ute i søket. Hele området ligger i nærheten av sjøen, og det er flere turløyper i området. Avhengig av hvilken turløype han har valgt, kan han ha vært nærme havgapet på løpeturen. Dette er et område som er nesten så langt vest distriktet vårt som det går an å komme, sa Bjarte Rebnord, operasjonsleder ved politiet i Hordaland, til Dagbladet.

Mannen jogget ved Nordsjø-løypene på Stolmen, vest i Austevoll. Politiet vurderte leteaksjonen som alvorlig. 

Det ble satt inn betydelig ressurser i søket etter mannen.

- Lokalt politi, sammen med tolv mann fra oss, er på stedet nå. Det er også hundepatrulje, politibåt, redningsskøyta, Røde Kors og brannvesenet. De hjelpes i tillegg av sivile som er godt kjent i området, sa Rebholt. 

Lavt skydekke og kraftig vind gjorde at det ikke kunne brukes redningshelikopter i arbeidet. Norske Redningshunder sendte tre hunder for å hjelpe til i letingen, melder NTB.