Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann fra Buskerud vant 106 millioner i Viking Lotto

Tredje største gevinst noensinne. - Han trodde ikke på oss.

- TRODDE IKKE PÅ OSS: Redaktøransvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, sier at det var vanskelig å overbevise mannen i 60-åra om at han var nybakt millionær. Her står hun med programleder Ghopi Prabaharan. Foto: Fabelaktiv
- TRODDE IKKE PÅ OSS: Redaktøransvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, sier at det var vanskelig å overbevise mannen i 60-åra om at han var nybakt millionær. Her står hun med programleder Ghopi Prabaharan. Foto: Fabelaktiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 60-åra fra Buskerud ble plutselig mangemillionær etter kveldens Viking Lotto-trekning. Men han var vanskelig å overbevise om at han hadde vunnet, sier redaktøransvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, til Dagbladet.

- Han var naturlig nok glad, men satt ut og trodde ikke på det. Mannen er på juleferie og hadde ikke med seg spillekort eller kupong. Selv om jeg ga ham en del bevis i form av opplysninger i vinnerrapporten, mente han at det var for godt til å være sant, sier hun til Dagbladet.

- «Forutsatt at det er sant, er det helt utrolig», sa han.

Vedkommende, som ikke er nærmere identifisert, måtte dele førstepremien med en finne, men beholdt hele den norske lykketallspotten for seg selv. Han kan dermed vente seg 106 577 325 kroner inn på konto den nærmeste tida.

Dette er den tredje største gevinsten i spillets historie. Mannen var beskjeden på spørsmål om hva han vil gjøre med pengene som han ikke helt tror på at han har vunnet.

- «Det blir vel å fornye litt her og der», sa han, uten å være mer konkret. Han måtte bare summe seg litt i ro og mak med kona, for å lande litt, sier Mathisen.

Mannen med vinnertallene 5, 7, 13, 29, 33 og 39 ønsker foreløpig å være helt anonym. Norsk Tipping går derfor ikke ut med nøyaktig alder eller hvor i Buskerud han hører til.

Mathisen sier mannens reaksjon er vanlig. De fleste sliter med å tro på beskjeden om at de har blitt millionærer.

- Det er mer sjelden at de jubler hemningsløst. Se for deg at du er på juleferie og får en telefon om at du har vunnet 106 millioner. Da tror du jo at det er noen som tuller med deg, sier Mathisen.

Også i helga ble det storgevinst til en norsk Lotto-spiller da en spiller i Trøndelag kunne innkassere 43 millioner kroner. 11. desember var Viking Lotto-potten enda større, da ble en Asker-mann nesten 116 millioner kroner rikere.