Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann fra Drammen pågrepet for dobbeltdrap i Bosnia

Politiet i Bosnia etterforsker et dobbeltdrap i den lille byen Trnopolje i nærheten av Prijedor. En 41 år gammel mann fra Drammen er pågrepet og mistenkt for drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 41 år gamle mannen som er siktet for drapene har adresse i Drammen. Han har tidligere hatt straffesaker mot seg der, og er dømt for vold. Han er født i Bosnia, men har norsk statsborgerskap.

PST bekrefter Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er kjent med dobbeltdrapene i Bosnia og at nordmannen med adresse i Drammen er pågrepet. Det sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

Utenriksdepartementet tilbyr konsulær bistand til den dobbeltdrapssiktede.

- Vi er kjent med at en norsk statsborger er arrestert i Bosnia. Utenrikstjenesten har vært i kontakt med vedkommende og tilbyr bistand i tråd med gjeldende rammer og praksis. Vi er informert om at han har fått oppnevnt en lokal advokat som forsvarer, sier Eskil Grendahl Sivertsen, Utenriksdepartementets talsmann på saken.
 
Drept i bar Politiet i Bosnia etterforsker et dobbeltdrap i den lille landsbyen Trnopolje i nærheten av Prijedor. 41-åringen er pågrepet sammen med tre andre personer. Hovedmistanken er rettet mot mannen fra Drammen. Drapene skal ha skjedd seint mandag kveld i kaffebaren «San» som ligger i småbyen Trnopolje.

De drepte er to menn på 62 år og 48 år som begge er fra landsbyen. Kroppene deres ble funnet i nærheten av ei dør og og inne ved et kjøleskap. Det skriver den bosniske avisa Doznajemo. Det var eieren av baren, Redzic Irfan, som fant likene.

Pågrepet Den dobbeltdrapssiktede 41-åringen skal ha blitt pågrepet av politiet og fraktet med eskorte fra Prijedor til Banja Luka der han er overlevert til påtalemyndighetene. Hans forsvarer, advokat Bajro Avdic fra Sarajevo, sier ifølge avisa Avaz at den siktede ikke erkjenner skyld i drap.

Kriminalpolitiets sjef Radomir Dukic har sagt på en pressekonferanse at bevisene i saken peker mot 41-åringen med adresse i Drammen. De tre andre som ble pågrepet  og mistenkte i saken er blitt løslatt av politiet etter avhør.

- Etterforskningen fortsetter, sa Radomir Dukic.

- Kan være religiøst motiv Han forklarer at drapene kan være religiøst motivert, og at etterforskerne blant annet undersøker om den mistenkte har hatt en tidligere konflikt med den yngste av de drepte.

Bosniske aviser spekulerer i at det kan være et hevndrap eller et religiøst motivert drap. Den bosniske avisa Nezavisne skriver at den dobbeltdrapssiktede mannen skal være tilnyttet Wahhabi-bevegelsen. 

Wahhabisme er en streng fundamentalistisk retning innen sunni-islam. Wahhabismen er sterkt kritisk til alle andre
retninger og tolkinger
.

Avisa Nezavisne skriver at 41-åringen fra Drammen ble pågrepet med gjenstander som skal være knyttet til drapene.  I forbindelse med pågripelsen av de tre andre mennene skal politiet ha gjort beslag i våpen og ammunisjon. Alt dette er sendt til kriminaltekniske eksperter som skal undersøke disse nærmere.
Familien til den yngste av de drepte hevder at han nylig har vært i en konflikt med Wahhabis-bevegelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling