Mann fra Grane kommune omkom i helikopterulykken

- Vi trenger spesialutstyr for å ta de omkomne ut av vraket, sier politiet.

MANN FRA GRANE OMKOM: Redningsmannskaper forbereder å hente ned de to omkomne etter helikopterstyrten utenfor Mosjøen i ettermiddag. 
Foto: Frode Meosli / Dagbladet
MANN FRA GRANE OMKOM: Redningsmannskaper forbereder å hente ned de to omkomne etter helikopterstyrten utenfor Mosjøen i ettermiddag. Foto: Frode Meosli / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordmannen som var passasjer i det svenske helikopteret som styrtet i Mosjøen i ettermiddag, var fra Grane kommune.

- Kriseteamet i kommunen er varslet, og de jobber nå med bistand til de pårørende, forteller fungerende stabssjef Jens Berget i Helgeland politidistrikt til Dagbladet.

I tillegg til nordmannen fra Grane, er også den svenske helikopterpiloten fra Jämtlandsflyg bekreftet omkommet. De to er ikke endelig identifisert, men politiet baserer seg så langt på informasjonen fra helikopterselskapet. Ifølge selskapet var det en nordmann og en svensk statsborger om bord i helikopteret da det styrtet.

Ikke tatt ut av vraket Stabssjefen ved Helgelandspolitiet forteller at politiet i kveld og i natt vil jobbe med å sikre havaristedet.

- Det er mørkt og det snør. Det er et vanskelig arbeid I natt sikrer vi stedet så godt vi kan med pressenninger, i morgen starter vi etterforskning sammen med havarikommisjonen, sier Berget.

Han forteller at de to omkomne enda ikke er tatt ut av helikoptervraket.

- De to omkomne bringes ut så snart det er mulig. Akkurat nå er ikke det mulig for vi trenger spesialutstyr for å ta de omkomne ut av vraket, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer