Mann fra Horten metanolforgiftet

En 75 år gammel mann ble mandag innlagt på Sykehuset i Vestfold med metanolforgiftning. En mann i 40-årene er pågrepet, mistenkt for å ha solgt metanolsprit til 75-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannens tilstand var mandag kritisk, men han har respondert godt på dialyse og motgift. Hans tilstand er tirsdag tilfredsstillende og stabil, får NTB opplyst ved sykehuset. Mannen ligger fremdeles i respirator, men politiet håper å kunne avhøre ham i løpet av tirsdag.

En mann i 50-årene som døde på Hammerfest sykehus mandag hadde store mengder metanol i kroppen, opplyser Vestfinnmark politidistrikt.

Politiet i Horten pågrep mandag en mann i 40-årene som er mistenkt for å ha solgt spriten til 75-åringen. Mannen benekter i avhør å ha solgt sprit. Det ble ikke funnet sprit hjemme hos den pågrepne, og politiet vil sannsynligvis ikke framstille mannen for varetektsfengsling etter at avhørene er ferdige tirsdag.

- Vi har grunn til å tro at det er flere i Vestfold som har kjøpt den metanolholdige spriten, og vil advare folk sterkt mot å drikke sprit de har kjøpt, sier politiførstebetjent Lars Sørsdal i Vestfold politidistrikt til NTB.

Han sier at politiet etterforsker hvor spritpartiet stammer fra, men at det foreløpig ikke er helt klarlagt.

(NTB)