Mann fra Sentral-Asia skled og mistet livet

Var elev på Høgskolen i Bø. Falt rundt 400 meter fra Gaustatoppen.

GAUSTADTOPPEN: Mannen i 20-åra skled og falt flere hundre meter nedover fra Gaustatoppen i Telemark fredag. Et ambulansehelikopter hentet mannen ned fra den bratte siden og fraktet ham til sykehuset på Rjukan Foto: Hans-Dieter Fleger
GAUSTADTOPPEN: Mannen i 20-åra skled og falt flere hundre meter nedover fra Gaustatoppen i Telemark fredag. Et ambulansehelikopter hentet mannen ned fra den bratte siden og fraktet ham til sykehuset på Rjukan Foto: Hans-Dieter FlegerVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GAUSTATOPPEN/OSLO (Dagbladet): En mann i 20-åra fra Sentral-Asia falt flere hundre meter ned fra et fjellområde ved Svineroi, ikke langt fra Gaustatoppen, i Telemark.

Ifølge politiet er skadestedet omkring 400 meter ned fra Gaustatoppen. Det var først meldt at vedkommende var i live men hardt skadd.

- Vedkommende er nå bekreftet død, forteller operasjonsleder Elise Gotliebsen, ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Avisa TA har vært i kontakt med skiløpere som har kjørt fra toppen, og de melder om at det er observert blodspor der vedkommende har falt.

Skiløperne skal ha forsøkt å ta seg frem til den skadde turisten men måtte gi opp, fordi det er svært glatt og utilgjengelig på stedet.

- Snøen på Gaustatoppen er som betong nå etter at det har smeltet, for så å fryse igjen. Ramler man så er det lett å skli nedover, sier Mats Finnekås, operativ leder i Rjukan og Tinn Røde Kors.   De ble kalt ut for å bistå, men den omkomne ble i stedet hentet ut med helikopter.

Mann fra Sentral-Asia skled og mistet livet

Gaustatoppen er Telemarks høyeste fjell. Fjellet er 1883 meter høyt.

Var på vennetur Mannen i 20-åra var en meget god student og holdt på en mastergrad i natur- helse- og miljøfag.

- Han var håndplukket fra et universitet i hjemlandet for å komme hit. Han har vært her i halvannet år og lært seg norsk og holdt på med masterstudier, forteller administrerende sjef Erik Aarnes ved Høgskolen i Bø.

Turen opp til Gaustadtoppen var ikke i skoleregi.

- Det var en vennetur. Han var sammen med en slovakisk student og en venn av ham igjen. Etter å ha gått to tredjedeler opp til toppen, skled han bakover og traff en stein, sier Aarnes.

Kriseteam er på plass i Bø. I løpet av helga vil det bli tilrettelagt for en minnesamling.

FRAKTES BORT: Et ambulansehelikopter fraktet den døde mannen bort fra skadestedet ved gaustadtoppen. Foto: Hans-Dieter Fleger
FRAKTES BORT: Et ambulansehelikopter fraktet den døde mannen bort fra skadestedet ved gaustadtoppen. Foto: Hans-Dieter Fleger Vis mer