Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann fra Skien innrømmer drap på sin far (83)

Siktet av politiet for å ha drept sin egen far, Terje Jensen (83).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 83 år gamle Terje Jensen som ble funnet derpt i sitt hjem i Skien i går. Det opplyser politiet på en pressekonferanse nå klokken 13.

Hans 52 år gamle sønn har innrømmet å ha begått drapet.

83-åringen ble funnet død i sin bolig mandag morgen. Omstendigheter på stedet gjorde at politiet valgte å betegne dødsfallet som mistenkelig.

Det var like etter klokken 9 mandag morgen politiet fikk melding om dødsfallet av pårørende som var varslet av mannens hjemmehjelp.

Funn på avdøde og funn på stedet utløste politiets etterforskning.

83-åringens sønn ble i utgangspunktet innkalt som vitne i saken, men på bakgrunn av hva som kom fram i politiavhøret ble han siktet for å ha drept sin far. Han erkjenner drapet.

52-åringen ble innlagt på psykiatrisk avdeling i går kveld, og det vil bli foretatt judisiell observasjon av ham.

Etterforskningsansvarlig Georg Andersen sa mandag kveld til NTB at 83-åringen kan ha ligget død i maksimalt ett døgn, ettersom han ble sett i live i løpet av det siste døgnet før han ble funnet mandag morgen.

Politiet opplyste på pressekonferansen at den drapssiktede 52-åringen lørdag ringte til politiet og ba om å bli satt i drukkenskapsarresten, fordi han var beruset. Han slapp ut etter åtte timer.

Politiet sier at de foreløpig ikke setter drukkenskapsepisoden lørdag i direkte sammenheng med drapet, men det gikk kort tid fra 52-åringen slapp ut til han skal ha drept sin far.

52-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.