Mann fra Sør-Trøndelag vant 45 millioner i Lotto

Nest største utbetaling i Norsk Tippings historie.

STORFANGST: En mann fra Sør-Trøndelag vant i kveld hele potten i «Super-Lotto». Illustrasjonsfoto: Nina Hansen

Illustrasjonsfoto: NINA HANSEN, Dagbladet
STORFANGST: En mann fra Sør-Trøndelag vant i kveld hele potten i «Super-Lotto». Illustrasjonsfoto: Nina Hansen Illustrasjonsfoto: NINA HANSEN, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann fra Sør-Trøndelag vant 45 millioner kroner i Lotto i kveld, da han stakk av med hele potten i «SuperLotto».

Dette er den nest største utbetalingen i Norsk Tippings historie, skriver Norsk Tipping på sine hjemmesider. Tidligere har en Viking Lotto-spiller vunnet 63 millioner kroner

Mannen stakk av med hele potten i såkalte «SuperLotto», den nye trekningen som erstattet «Millionsjansen» ved årsskiftet.

«Superlotto» trekkes fire ganger i året, og alle som spiller i Lotto er automatisk med i disse trekningene, uavhengig av antall rette Lotto-tall på kupongen.

Kjørte bil med kona Ti prosent av hver Lotto-premie går til potten i «SuperLotto», og ved hver trekning avgjøres det om det blir én vinner, eller like mange vinnere som det er millioner i potten.

I kveld var det altså kun én person som stakk av med gevinsten, og dermed vant 45 millioner kroner.

Vinneren er fra Sør-Trøndelag og var med i Lotto-trekningen 20. april.

- Han var selvfølgelig helt uvitende om dette og var ute og kjørte bil med sin kone da jeg ringte, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Roar Jødahl, til Dagbladet.

- Av trafikksikkerhetsmessige hensyn fikk jeg mannen til å kjøre til siden og stoppe. Jeg fikk forsiktig brakt fram mitt ærend, og det er jo selvfølgelig et sjokk, sier han videre.

Måtte forklare Jødahl forteller at mannen først ikke trodde ham.

- Han syntes dette hørtes for godt ut til å være sant, sier han.

At mannen vant for en Lotto-rekke han spilte i april, altså for to måneder siden, gjorde millionbudskapet enda vanskeligere å forstå.

- Det er ikke alle som kan alle sammenhengene i hvordan dette spillet fungerer, så jeg måtte forklare hvorfor han hadde vunnet. Vi har jo trukket ut en av de spilte rekkene de siste 13 ukene, som om det var et lodd i en hatt, men jeg tror jeg klarte å overbevise ham, ler Jødahl.

- Han tror det nok i hvert fall når han ser pengene på konto.