Mann funnet bevisstløs i arresten - tilstanden kritisk

Pågrepet i går kveld etter narkofunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-årene ble ved 03-tida i natt funnet uten pust og puls i arresten på politihuset i Ski, etter at han ble pågrepet søndag kveld.

Søndag klokka 22 oppsøkte politiet en adresse i Drøbak. Der ble det gjort funn av narkotika, og en mann i 40-årene ble pågrepet. Han er bosatt i Drøbak. Vedkommende ble etter vurdering fra politiet fremstilt for lege, og vurdert som helsefaglig skikket til å sitte i politiarrest.

Den pågrepne ble innsatt i arrest cirka kl 01.00.

Politiet oppgir at de besluttet skjerpede inspeksjoner av den innsatte og at det ble utført jevnlige tilsyn og kontroller.

Rolig pågripelse Mannen skal være en kjenning av politiet, og del av narkotikamiljøet i Drøbak. Det var i forbindelse med en mindre aksjon mot dette miljøet at han ble pågrepet. Det var ytterligere to personer i huset der mannen ble pågrepet. Disse ble ikke innbragt av politiet.

- Det ble funnet flere typer narkotika på adressen. Jeg har ikke fullstendig oversikt over hva slags stoffer dette var. Han kunne gjøre rede for seg, og det var en rolig pågripelse, sier leder for fellesoperativ enhet i Follo politidistrikt, Olav Unnestad, til Dagbladet.

- Årsaken til at han ble kjørt innom legevakta var hans historikk, og patruljens observasjon av hans fysiske tilstand. På legevakta ble han vurdert helsefaglig skikket til å sitte i arresten. Han ble innsatt cirka klokka 01, sier Unnestad.

- Riktig vurdering - Hva var bakgrunnen for at det ble besluttet å gi ham skjerpet tilsyn?

- Det gikk på hans historikk og fysiske tilstand. At vi valgte å innføre skjerpet kontroll er definitivt riktig vurdert. Skjerpede inspeksjoner tilsier at cella inspiserer minst hver halvtime, i tillegg til at cella er overvåket på video.

- Han ble funnet under en fysisk inspeksjon. Da hadde han verken pust eller puls. Det ble umiddelbart utført gjenopplivingstiltak, det førte til at han fikk puls. Vi varslet også ambulanse. Da han reiste fra politihuset hadde han puls, sier Unnestad.

Vedkommende ble kjørt til Akershus Universitetssykehus. Spesialenheten er rutinemessig varslet, ifølge politiet.