FUNNET DØD:  En bygning er sperret av i Bergen sentrum etter at en mann ble funnet død. Foto: Leif Stang / Dagbladet.
FUNNET DØD: En bygning er sperret av i Bergen sentrum etter at en mann ble funnet død. Foto: Leif Stang / Dagbladet.Vis mer

Mann funnet død i Bergen sentrum

En mann i 20 åra er funnet død. Vitneavhør vil pågå utover kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): En mann ble søndag formiddag funnet død i en bygning like ved Torgallmenningen i Valkendorfs gate i Bergen sentrum. Bygningen er sperret av og politiet er på stedet.

- Åsted
- Vi fikk melding om at en mann var funnet død på denne adressen klokka 10.30. Vi behandler funnstedet som et åsted og gjør kriminaltekniske undersøkelser, sier jourhavende jurist Liv Giertsen til Dagbladet.

Krimteknikerne fra politiet har jobbet på stedet i flere timer. Klokka 15.15 ble den døde mannen båret ut til en ventende bårebil. Liket fraktes nå til Gades institutt på Haukeland universitetssykehus for å bli obdusert.

- Vi har etterforskere som fremdeles jobber i huset hvor vi fant mannen. Han er i 20-årene. Vi har hatt flere vitner inne til avhør og vil fortsette utover kvelden med vitneavhør. Ingen er pågrepet eller mistenkt for noe straffbart i saken nå, sier politiadvokat Eli Valheim ved 1700-tida.

Politiet har også brukt sporhund i nærområdet. Like ved inngangen til huset hvor den døde mannen ble funnet i formiddag ligger The Scotsman Pub & Steakhouse. En medarbeider der sier at hun var på jobb i går kveld, men at hun ikke merket seg noe spesielt utenfor.

- Hørte ikke noe
- Vi hadde en liten samling etter at vi hadde stengt, men la ikke merke til noe. Vi hørte heller ikke noe støy utenfor, sier kvinnen.

DØD MANN: Den døde mannen ble båret ut klokka 15.15 i dag. Foto: Leif Stang/Dagbladet
DØD MANN: Den døde mannen ble båret ut klokka 15.15 i dag. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

Huset består av et butikklokale i sokkeletasjen, tre etasjer med kontorer og i alt åtte leiligheter i den øverste etasjen. Flere beboere er blitt tatt inn til vitneavhør med politiet.

BRUKER SPORHUND: Politiet bruker sporhund utenfor bygningen der en død mann ble funnet i formiddag. Foto: Leif Stang/Dagbladet
BRUKER SPORHUND: Politiet bruker sporhund utenfor bygningen der en død mann ble funnet i formiddag. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer