Mann funnet død i Oslo

Ble drept, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann ble funnet død på en parkeringsplass ved Lindeberg skole i Oslo like etter midnatt natt til lørdag.

Like etter klokka 04.00 natt til lørdag bekreftet politiet at personen ble drept.

- Det er funn på stedet og på personen som gjør at vi antar at det er et drap, sier Morten Wik ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet like etter 06.00 lørdag morgen.

Han kan imidlertid ikke utdype hva disse funnene består i, og ønsker heller ikke å gå ut med dødsårsak ennå da dette ikke er endelig bekreftet.

Ifølge politiet hadde imidlertid den omkomne omfattende hodeskader og ble bekreftet død på stedet da ambulansepersonell ankom like etter politipatruljene like før 00.30 i natt.

- Skadene han har tilsier at det er drap, sier operasjonsleder Andre Kråkenes i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han kan imidlertid ikke si noe annet om skadene annet enn at de er omfattende.

- Har varslet familie Politiet jobber nå med å identifisere vedkommende.

 HODESKADER:  En mann ble funnet død på en parkeringsplass ved Lindeberg skole i Oslo fredag kveld. Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
HODESKADER: En mann ble funnet død på en parkeringsplass ved Lindeberg skole i Oslo fredag kveld. Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet Vis mer

- Vi tror vi vet navnet til vedkommende, men jobber med å endelig identifisere han. Vi har også fått kontakt med det vi tror er familien til vedkommende, sier operasjonsleder Andre Kråkenes i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Vedkommende politiet mener å være mannen som ble funnet død på parkeringsplassen, er i 40-årene, har et utenlandskklingende navn og er norsk statsborger, ifølge politiet.

De kom i kontakt med familien ved å søke etter eiere av biler som sto parkert på parkeringsplassen. En av disse bilene var registrert på et familiemedlem til vedkommende politiet tror er den omkomne.

Søkte etter gjerningspersoner Da politiet ankom stedet hvor mannen ble funnet, bevæpnet de seg umiddelbart maskingevær og ikledde seg hjelmer og vester og søkte etter mulige gjerningspersoner med hunder.

Politiet sperret av et stort område rundt stedet mannen ble funnet.

Det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget mannen og varslet politiet om funnet 00.10 ifølge operasjonslederen.

Sikret overvåkningsbilder Rundt klokka 02.00 i natt låste krimteknikere seg inn på Lindeberg skole for å sikre videoopptak fra overvåkningskameraene tilknyttet skolen.

- Krimteknikere kommer til å jobbe utover natta med å sikre spor og åstedet. Vi har ikke kommet i kontakt med noen vitner eller personer som sier de har hørt noe oppstyr eller bråk før mannen ble funnet, sier Kråkenes til Dagbladet, og legger til:

- Vi har heller ikke funnet noen gjenstander som kan forklare skadene til mannen, eller gjenstander som tyder på at det har vært en skyting.

Hørte ikke noe oppstyr En nabo i området sier til Dagbladet at politiet ankom stedet like før 00.30.

- De gikk rundt skolen og kikket i søppelkasser blant annet. Det virket som om de trodde det var noen andre i området.

Selv hørte han ikke noe bråk eller oppstyr rundt midnatt, i tidsrommet før politiet ble varslet om likfunnet.

- Jeg ble først oppmerksom på at det hadde skjedd noe da politiet kom, sier naboen.

Dagbladet oppdaterer saken!

 SIKRER SPOR:  Krimteknikere jobber for å sikre spor på stedet hvor mannen ble funnet. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
SIKRER SPOR: Krimteknikere jobber for å sikre spor på stedet hvor mannen ble funnet. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet Vis mer