Mann funnet død i sin egen hytte

TROMSØ (Dagbladet): En sjokkert kamerat fant 56-åringen død i en blodpøl i hans egen hytte utenfor Vadsø søndag kveld. Mannen hadde store ytre skader, blant annet i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sporene kan tyde på at det er begått en forbrytelse, opplyser politiinspektør Christine F. Gangåssæter i Vadsø til Dagbladet.

Politiet var i hele går på jakt etter navngitte personer som har vært innom mannens hytte i Andersby fire- fem kilometer vest for Vadsø.

Avhør av andre folk i hans omgangskrets i går kunne ikke oppklare hva som har skjedd.
Tre tekniske etterforskere fra Kripos kom til Vadsø i går kveld og starter undersøkelsene på åstedet i dag tidlig. Politiet vet ennå ikke hva som er den direkte årsaken til dødsfallet.

- Snill og omgjengelig, hjelpsom og pliktoppfyllende, er skussmålet han får av bekjente som Dagbladet var i kontakt med i går.

Mannen hadde ikke tilhold i noe belastet miljø i Vadsø.

Politiinspektør Gangåssæter forteller at det har vært nytt alkohol i moderate mengder i hytta.

Politiet vet heller ikke eksakt når dødsfallet skjedde, men antar at tidspunktet er mindre enn et døgn før han ble funnet. Det er på det rene at en god del personer har vært innom hytta i løpet av helga. Det er noen av disse politiet nå er svært interessert i å komme i kontakt med.

- Vi håper at det disse personene kan fortelle, sammenholdt med tekniske undersøkelser, kan gi svar på årsaken til dødsfallet, sier Gangåssæter.

Politiet ser ikke bort fra at døden kan ha inntruffet av naturlige årsaker, muligens fall.

Men både avhør og omstendigheter på åstedet gjør at etterforskerne heller i retning av at de står overfor et drap.