HENTET OPP: En død mann ble fredag funnet i sjøen utenfor Aker brygge i Oslo. Brannvesenet bisto i å hente personen opp av vannet. Foto: BJØRN KENNETH MUGGERUD/SCANPIX
HENTET OPP: En død mann ble fredag funnet i sjøen utenfor Aker brygge i Oslo. Brannvesenet bisto i å hente personen opp av vannet. Foto: BJØRN KENNETH MUGGERUD/SCANPIXVis mer

Mann funnet død i sjøen ved Aker Brygge

Ble funnet av en båtfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann er funnet død på Aker Brygge i Oslo. Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.

- Det er funnet en død mann i sjøen utenfor Aker brygge. Det er stort sett alt vi vet for øyeblikket. Han ble funnet av en båtfører, som meldte ifra klokka 16.15, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Vi løp ut og så en person ligge livløs og flyte i vannet ved gjestebrygga. Så kom politiet i båt og plukket ham opp, forteller et kvinnelig vitne til Dagbladet.

Mannen har ligget i vannet i over et døgn, sier fungerende vaktleder Unni Westerheim ved Krimvakta i Oslo til NTB. Politiet «vet ikke hva som har skjedd», men sier de så langt ikke kan fastslå om det har skjedd noe kriminelt eller ikke, sier hun til Dagbladet.

- Han er nå kjørt til Rettsmedisinsk institutt og vi innhenter videoopptak fra området. En rettsmedisiner skal fastslå identitet og dødsårsak. Han var en voksen mann, men ikke gammel, sier Westerheim til Dagbladet.

Brannvesenet bekrefter at de bisto i å hente personen opp av vannet.

- Vi ble bedt om bistand fra politiet ca. 16.15, sier Arne Nurmi, operatør ved Oslo brann- og redningsetat, til Dagbladet.

FUNNET DØD: Mannen ble funnet død av en båtfører ved Aker Brygge i Oslo. Foto: Hilda Nyfløt/ Dagbladet
FUNNET DØD: Mannen ble funnet død av en båtfører ved Aker Brygge i Oslo. Foto: Hilda Nyfløt/ Dagbladet Vis mer