Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann funnet død i Sykkylven

35-åring falt 300-400 meter.

DÅRLIG VÆRFORHOLD: En person fra et følge på tre falt ned en fjellside torsdag. To andre i følget er brakt i sikkerhet. 
 


 Foto: Nils Harald Ånstad / Scanpix
DÅRLIG VÆRFORHOLD: En person fra et følge på tre falt ned en fjellside torsdag. To andre i følget er brakt i sikkerhet. Foto: Nils Harald Ånstad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letemannskaper har i flere dager lett etter en 35 år gammel mann som torsdag falt utfor et stup ved Ytstevasshornet i Sykkylven.

- Klokka ni ble en person funnet omkommet i fjellet Ystevasshornet. Han er hentet ut av fjellet av helikopter og mannskaper fra en fjellredningsgruppe. Alle innsatsmannskaper er nå ute av området, opplyser politiet overfor NTB.

Politiet antar at det er snakk om den savnede som nå er funnet forulykket.

Vanskelige forhold Tidligere i dag ble et helikopter sendt inn over skredområdet Ytstevasshornet i Sykkylven.

Fredag beveget redningsgruppen seg inn i søkeområdet, men det flere timer lange søket ga ikke resultater. Mannskaper og en hund foretok da et overflatesøk i skredtungen opp til cirka 800 meters høyde.

På grunn av den store rasfaren var det ikke aktuelt å ta seg høyere opp i fjellet med mannskaper. Det var heller ikke mulig å gjennomføre søk med helikopter på grunn av dårlig vær.

Falt 300 meter Et turfølget på tre skal ha vært på Ytstevasshornet for å kjøre på ski. Da de kom for langt ut på en skavl, ga den etter, og en 35 år gammel mann falt utfor fjellsiden. Det kan være snakk om et fall på mellom 300 og 400 høydemeter. De andre som var med på turen, kom seg ned på ski på egen hånd.

- De to kameratene har vært med i redningsarbeidet og gjort en kjempeinnsats, selv om opplevelsen har vært en tøff påkjenning for dem, sier redningsleder Jan-Gunnar Hole til Sunnmørspostens nettutgave.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media