Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann funnet drept i bil etter nattlig fyllerør

Siktede litauere kom til Norge 14. april - tatt for drap to uker seinere.

FYLLEBRÅK KVELDEN FØR: Politietterforskere og kriminalteknikerere fra Kripos undersøker den litauisk-registrerte bilen der en mann ble funnet død onsdag. Bilen står parkert på rasteplassen Tollerudgrillen i Sande ved E-18 i nordgående retning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FYLLEBRÅK KVELDEN FØR: Politietterforskere og kriminalteknikerere fra Kripos undersøker den litauisk-registrerte bilen der en mann ble funnet død onsdag. Bilen står parkert på rasteplassen Tollerudgrillen i Sande ved E-18 i nordgående retning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire litauere er siktet for drap, straffelovens §233 - første ledd, etter at en mann i 30-40-årene ble funnet drept utenfor Tollerudgrillen onsdag.

Etter hva Dagbladet får opplyst mener politiet å kunne slå fast at drapet kom etter et voldsomt fylleslagsmål utenfor gatekjøkkenet.

- Slagsmålet framstår ikke som planlagt, får Dagbladet opplyst.

- Det kan ha vært fyllerør. Det var bråk utenfor Tollerudgrillen tirsdag kveld og natt til onsdag, sa politiinspektør Sidsel Wam Nilssen til Dagbladet tidligere i kveld.

Fikk melding - Lensmannskontoret fikk melding om dette bråket, sa Wam Nilssen.  

Politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen i Grenseløs bekrefter overfor Dagbladet at Grenseløs, som jobber mot organisert vinningskriminalitet, har bistått Søndre Buskerud politidistrikt i etterforskningen.

Abrahamsen kan ikke bekrefte hvordan de fire siktede kan knyttes opp mot det litauiske vinningskriminelle miljøet i Norge.  

Fyllekjørte De siktede ble onsdag tatt for fyllekjøring og naskeri i Arendal, der de ble stoppet av utrykningspolitiet (UP). Det skal etter hva Dagbladet får opplyst ha vært mobiltelefoner i bilen.  

Det var vitneobservasjoner av siktedes grå BMW som knyttet litauerne til drapet.  

Den ble observert ved åstedet av forbipasserende, og politiet sporet da bilen til ferja fra Riga til Stockholm 14. april.

- De kom til Norge 14. april, bekrefter Wam Nilssen overfor Dagbladet.  

Samarbeider med Litauen Avdøde ble påført flere slag i hodet med en stump gjenstand. Politiet har beslaglagt en stor stokk som ble funnet på åstedet.

Det skal ha vært blodspor også utenfor den sølvgrå VW Passaten avdøde ble funnet i.

- Bilen tilhører noen i Litauen, og vi samarbeider nå med litauisk politi for å finne ut hvem som disponerte denne. Den tilhører et firma i Litauen, sier Wam Nilssen.  

Hva slags firma er ikke kjent. Politiinspektøren vet ikke om dette er et firma med bånd til Norge.

Hvorvidt de siktede blir framstilt for fengsling avgjøres tidligst mandag.

HAR BISTÅTT: Politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen og Grenseløs-prosjektet. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
HAR BISTÅTT: Politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen og Grenseløs-prosjektet. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media