Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann funnet i fryser

Sammen med mystisk brev.

MAKABERT: Da politiet rykket rutinemessig rykket ut til et dødsfall, fant de enda et lik i boligens fryser. Video: CNN. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Jeanne Souron-Mathers (75) fra byen Tooele i Utah døde i november. Politiet ble svært overrasket da de åpnet kvinnens fryser og fant liket av ektemannen Paul Mathers, melder CNN.

Etterforskning

Ifølge Salt Lake Tribune ble politiet varslet av vaktmesteren i boligkomplekset hvor Jeanne bodde da hun ikke svarte på anrop.

Patruljen tok seg inn i boligen og fant straks liket av Jeanne. Dette utløste rutinemessig at en etterforsker ble tilkalt. Og altså gjorde en ny sjokkerende oppdagelse.

- Etterforskeren ser seg rundt, åpner en dypfryser og finner en uidentifisert voksen mann som er avgått ved døden, forteller overbetjent Jeremy Hansen.

Men det var ikke alt. Med seg i fryseren hadde mannen, som raskt ble identifisert som Jeannes eksmilitære ektemann, et brev med budskapet at kona ikke var ansvarlig for hans død.

Mistenker svindel

Etterforskerne tror nå at Paul døde for ti års tid siden, og undersøker hvorvidt Jeanne kan ha skjult dødsfallet for myndighetene, for å fortsette å få utbetalt ektemannens pensjon og stønad som veteran.

Ifølge overbetjent Hansen har de begjært bankutskrifter utlevert. I tilfelle veteranutbetalingene har pågått i hele perioden, utgjør de minst 1,6 millioner kroner.

Politiet tror Paul døde en gang mellom 4. februar og 8. mars 2009. Han hadde en dødelig sykdom og fikk behandling på det lokale Veterans Affairs-sykehuset, hvor han sist ble sett 4. februar.

Han ville blitt 69 år i november i år dersom han levde.

Stemplet

Etterforskerne tror også at Paul selv skrev brevet som fritok kona for skyld i hans død, men har sendt brevet til en håndskriftekspert for analyse. Det er stemplet av en notar i desember 2008, ifølge rettsdokumenter.

- Etterforskerne sporet opp notaren. Hun sa at hun ikke hadde lest det, bare stemplet det, sier Hansen.

Politimannen opplyser videre at Jeanne døde av naturlige årsaker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media