Mann funnet i god behold på Galdhøpiggen

Leteaksjon etter Bjarne Håkon Hanssen-arrangement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som forsvant på Galdhøpiggen tidligere i kveld, er funnet i god behold.

- Han ble funnet litt før halv ett i natt av en Røde Kors-gruppe, sier redningsinspektør Stein Solberg på Hovedredningssentralen på Sola (HRS) til Dagbladet.no.

Mannen skal ha vært i god for da han ble funnet, ikke så langt fra Juvasshytta (1841 moh), der søket gikk ut fra.

- Det var telefonkontakt med mannen like før klokken 23, noe som også gjorde at søket ble lettere, sier Solberg.

Mannen var sammen med en større gruppe turgåere da han forsvant. Politiet fikk melding om at han var forsvunnet i om lag åttetida i kveld.

- Han var i et følge på flere, men rotet seg bort fra dem. Personer har hatt telefonkontakt med ham tidligere i kveld, der han fortalte at han ikke visste hvor han var, opplyser operasjonsleder Edmund Tofthagen i Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

Mannen skal ha vært ganske nær toppen av Norges høyeste fjell, der det er både kaldt og etter hvert mørkt.

Han skal etter forholdene være i god form.

FORSVANT FRA STOR TURGRUPPE: En mann er savnet fra en tur arrangert av Inkluderingsdepartementet og Røde Kors. Bildet er tatt før mannen ble savnet. Foto: Andreas Hensch Lunde/Scanpix
FORSVANT FRA STOR TURGRUPPE: En mann er savnet fra en tur arrangert av Inkluderingsdepartementet og Røde Kors. Bildet er tatt før mannen ble savnet. Foto: Andreas Hensch Lunde/Scanpix Vis mer

Både luftambulanse, hundepatruljer og lokale redningsmannskaper ble sendt ut for å finne mannen, opplyser HRS. Mannen skal ikke være norsk.

Ifølge gd.no tilhører turgåeren den store gruppa som deltar i det flerkulturelle prosjektet «Til Topps 2007». Målet med prosjektet er at deltakerene skal lære hverandre og norske fjell bedre å kjenne. Etter planen skal nye grupper fra prosjektet opp på fjellet i morgen. Turen er arrangert av Inkluderingsdepartementet og Røde Kors.

Rundt 500 la av gårde fra henholdsvis Spiterstulen og Leirvassbu i morges. Blant dem var arbeids - og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.