ÉN FUNNET DØD: En mann er funnet død i en leilighet i Sinsenveien, og en mann og en kvinne er skadd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ÉN FUNNET DØD: En mann er funnet død i en leilighet i Sinsenveien, og en mann og en kvinne er skadd. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Mann funnet knivdrept i Oslo

En mann og en kvinne er skadd. Gjerningspersonen er på flukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person er funnet død med knivskader i en leilighet på Sinsen i Oslo, mens to personer er funnet skadd. Gjerningsmannen er foreløpig på frifot, og politiet har satt i gang en stor jakt etter ham.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 14.45.

- Vi kan bekrefte at en person er død. To personer er skadd. Vi har foreløpig fått beskrevet at de er lettere skadd, sier vaktleder Ole Petter Jacobsen ved krimvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser at offeret døde på stedet.

Én gjerningsperson Politiet jobber ut fra at det dreier seg om et drap. Ut fra foreløpige forklaringer fra de skadde og en annen person mener politiet at det er snakk om én gjerningsmann.

- Gjerningsmannen forsvant umiddelbart etter knivstikkingen, sier politiets innsatsleder på stedet, Lasse Alver, til Dagbladet.

De skadde er en mann og en kvinne.

JAKT: Store politistyrker leter etter gjerningsmannen. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet
JAKT: Store politistyrker leter etter gjerningsmannen. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet Vis mer

- Politiet ser svært alvorlig på saken, sier Alver.

Trolig kjenning Han sier til Dagbladet at de foreløpig ikke er helt sikre på den avdødes identitet.

- Vi er ikke hundre prosent sikker på hvem den avdøde er ennå. Hvis det er den politiet tror det er, er han en såkalt kjenning av politiet. Det samme gjelder de to skadde, sier Alver.

Ifølge innsatslederen er gjerningsmannen mørkt kledd og trolig ikke etnisk norsk. Ut over det vet de lite om ham.

- Vi brukte store mannskaper for å få kontroll i området, men vi har ennå lite å gå på når det gjelder hvem gjerningsmannen er, sier innsatslederen.

Han opplyser at det trolig var til sammen fire eller fem personer til stede i leiligheten da drapet skjedde.

Avhør Politiet jobber på stedet med avhør og krimtekniske undersøkelser.

Personen som varslet politiet, har vært i leiligheten, men politiet vet ikke om vedkommende var involvert i hendelsen, opplyser operasjonsleder Tor Gulbrandsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Adressen i Sinsenveien ligger i et blokk-kompleks som er mye omtalt på grunn av vanskelige sosiale forhold, med mye bråk og forsøpling.

- Her er det alltid trøbbel, sier en kvinne i nabooppgangen til der drapet skjedde.
Dagbladet følger saken.

BELASTET: Adressen ligger i et blokk-kompleks som er mye omtalt på grunn av bråk og forsøpling. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet
BELASTET: Adressen ligger i et blokk-kompleks som er mye omtalt på grunn av bråk og forsøpling. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet Vis mer