Mann funnet omkommet i fjøsruin

En mann døde etter en kraftig eksplosjon i et grisefjøs i Sør-Fron.

EKSPLODERTE: Alle nødetater er sendt til et fjøs i Frya i Sør-Fron i Oppland etter at en vegg i fjøset har blåst ut i en eksplosjon. Foto: Ole M. Nybakken.
EKSPLODERTE: Alle nødetater er sendt til et fjøs i Frya i Sør-Fron i Oppland etter at en vegg i fjøset har blåst ut i en eksplosjon. Foto: Ole M. Nybakken.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann døde som følge av den kraftige eksplosjonen på Frya i Sør-Fron i Oppland mandag.

- Jeg kan bekrefte at en person er funnet omkommet i ruinen, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har jobbet i hele dag med å rydde opp etter eksplosjonen i grisefjøset hvor det opphold seg rundt 800 griser. Alle nødetater ble tidligere i dag sendt til et fjøs i Frya i Sør-Fron i Oppland etter at en vegg i fjøset ble blåst ut i den kraftige eksplosjonen.

Tidligere i dag sa politiet følgende:

- Vi vet ennå ikke om det er noen personskader i forbindelse med ulykken, men det er en person vi ikke får tak i. Han ble observert på jobb i fjøset tidligere i dag, og vi har ikkeklart å få kontakt med han etter eksplosjonen, sier operatør Jon Wilberg ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.

Nå er mannen funnet omkommet, og politiet bekrefter mandag ettermiddag på twitter at mannens identitet er klarlagt. I en melding som ble lagt ut skriver de følgende:

«Det bekreftes at personen som ble funnet i fjøset var den savnede som vi søkte etter ulykken. Pårørende er varslet.»

- Han vil nå bli fraktet ut av ruinene, og vi jobber videre på stedet, sier Atle B. von Obstfelder til Dagbladet. Den omkomne var ansatt på gården.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 10.44 mandag formiddag, og alle nødetater samt ambulansehelikopter var tidlig på plass på stedet.

Avliver griser - Nå jobbes det med å ta vare på en del griser som løper på utsiden av fjøset, samt å avlive de grisene som har blitt skadd i eksplosjonen, sier Wilberg til Dagbladet. 

Ifølge avisa Gudbrandsdølen er fjøset totalskadd etter eksplosjonen, og det løper griser utenfor bygningen.

Ukjent årsak Det store grisefjøset med over 800 griser ligger langs Fryasletta i Sør-Fron kommune i Gudbrandsdalen. Politiet er på stedet, men vet foreløpig ikke hva som forårsaket eksplosjonen.


LETER: - Jeg kan bekrefte av at det er savnet person etter denne ulykken, men vi vet ikke om han var i fjøset da det eksploderte, sier innsatsleder Kai Førlandsås til Dagbladet. Foto: Ole M. Nybakken.
LETER: - Jeg kan bekrefte av at det er savnet person etter denne ulykken, men vi vet ikke om han var i fjøset da det eksploderte, sier innsatsleder Kai Førlandsås til Dagbladet. Foto: Ole M. Nybakken. Vis mer