KNIVSTUKKET: Ei skadd jente fra barnehagen ankommer sykehuset i hjembyen Taixing. Foto: ALEXANDER F. YUAN/AP/SCANPIX
KNIVSTUKKET: Ei skadd jente fra barnehagen ankommer sykehuset i hjembyen Taixing. Foto: ALEXANDER F. YUAN/AP/SCANPIXVis mer

Mann gikk amok med kniv i kinesisk barnehage

29 barn og tre voksne stukket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 29 barn og tre voksne ble skadd da en mann gikk amok med kniv i en barnehage i det østlige Kina i morges, melder det statlige kinesiske nyhetsbyrådet Xinhua.

Fem barn er alvorlig skadd, to av dem kritisk, opplyser en talsmann for myndighetene i byen Taixing i Jiangsu-provinsen til Xinhua.

Dødsofre?Andre kilder, blant dem velrenommerte Caijing, opplyser at fire barn har dødd, men dette kan ikke bekreftes fra offentlig hold, melder Timesonline.co.uk. En mor Telegraph.co.uk har vært i kontakt med, sier at sykehuspersonale har opplyst om dødsofre.

- Det var 37 barn i klassen. Sju er med sikkerhet uskadd, og myndighetene opplyser at 28 er på sykehus. Det etterlater minst to som vi ikke vet noe om, sier hun til den britiske avisa.

Barna er i 4-5-årsalderen.

Ifølge politiet brøt den 47-årige knivmannen seg inn i et klasserom bevæpnet med en 20 cm lang kniv som han angrep barn og voksne med. En sikkerhetsvakt forsøkte å stoppe berserkergangen, men ble selv stukket.

SPOR: Blodflekker i barnehagens inngangsparti vitner om angrepet i morges. Foto: JIA HONGWEI/EPA/SCANPIX
SPOR: Blodflekker i barnehagens inngangsparti vitner om angrepet i morges. Foto: JIA HONGWEI/EPA/SCANPIX Vis mer

Ifølge en pårørende til et av barna var det en melkemann som til slutt fikk stoppet knivmannen - ved å slå ham i hodet med en mopp. Håndtaket på moppen skal ha brukket i slaget.

Dårlig helsetilbud47-åringen, som ifølge politiet er fra lokalmiljøet, sitter nå i arresten. Han skal ha mistet jobben for ni år siden og i ettertid vært involvert i diverse pyramidespill. Ifølge mannens husvert skal han ikke ha vist tegn til noe unormalt før han angrep barnehagen.

Dette er det andre knivangrepet rettet mot barn i Kina på to dager. I går ble 16 barn og en lærer skadd da en mann angrep en barneskole i Guangdong-provinsen sør i landet. For fem av barna er tilstanden fortsatt kritisk.

Disse to siste angrepene er de siste i ei lang rekke anslag mot barn, begått av voksne menn, de siste åra. Ifølge AP mener mange at et manglende helsetilbud til psykisk ustabile personer må ta en stor del av skylda, og at den raske veksten Kina går gjennom, med økende arbeidsledighet, i sin tur er en viktig grunn til at folk blir syke.

SJOKK OG VANTRO: Pårørende samlet seg raskt utenfor barnehagen for å få nytt om sine kjære. Foto: JIA HONGWEI/EPA/SCANPIX
SJOKK OG VANTRO: Pårørende samlet seg raskt utenfor barnehagen for å få nytt om sine kjære. Foto: JIA HONGWEI/EPA/SCANPIX Vis mer