Mann gravde sin egen grav

Dødsulykke på svensk kirkegård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 8. august omkom en kirkegårdsarbeider på Gudmuntorps kirkegård utenfor Höör i Sverige. Nå er granskningen av ulykken klar, skriver skånska Dagbladet..

Den 40 år gamle kirkearbeideren jobbet i graven sammen med en sommervikar da flere tonn jord raste ned . Sommervikaren kom seg opp, men ikke den 40 år gamle kirkegårdsarbeideren. Han ble klemt fast.

Vikaren prøver å få sin eldre kollega løs, men greide det ikke. Det ble ringt etter hjelp, men livet sto ikke til å redde.

I en rapport fra det svenske Arbeidstilsynet slås det fast at det manglet rutiner for det farlige arbeidet med graving. Da ulykken skjedde var kirkens vaktmester, som hadde ansvaret for gravene, på ferie.

40-åringen var nylig ansatt på prøve, og manglet erfaring med kirkegårdsarbeid. Sommervikaren hadde heller ingen erfaring. Rapporten sier at de to kirkegårdsarbeiderne begikk flere feil før graven raste sammen.

En undersøkelse foretatt i 1981 viste at jorda på kirkegården hadde en tendens til å synke sammen. Det ble da anbefalt at kirkegården kun skulle bli brukt til gravlegging av urner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer