Mann gravde sin egen grav

Dødsulykke på svensk kirkegård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 8. august omkom en kirkegårdsarbeider på Gudmuntorps kirkegård utenfor Höör i Sverige. Nå er granskningen av ulykken klar, skriver skånska Dagbladet..

Den 40 år gamle kirkearbeideren jobbet i graven sammen med en sommervikar da flere tonn jord raste ned . Sommervikaren kom seg opp, men ikke den 40 år gamle kirkegårdsarbeideren. Han ble klemt fast.

Vikaren prøver å få sin eldre kollega løs, men greide det ikke. Det ble ringt etter hjelp, men livet sto ikke til å redde.

I en rapport fra det svenske Arbeidstilsynet slås det fast at det manglet rutiner for det farlige arbeidet med graving. Da ulykken skjedde var kirkens vaktmester, som hadde ansvaret for gravene, på ferie.

40-åringen var nylig ansatt på prøve, og manglet erfaring med kirkegårdsarbeid. Sommervikaren hadde heller ingen erfaring. Rapporten sier at de to kirkegårdsarbeiderne begikk flere feil før graven raste sammen.

En undersøkelse foretatt i 1981 viste at jorda på kirkegården hadde en tendens til å synke sammen. Det ble da anbefalt at kirkegården kun skulle bli brukt til gravlegging av urner.