Mann hadde bæsj i fryseren

Avføringsmysterium i Finnmark trolig oppklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mysteriet rundt hvem som griset til to biler i Kjøllefjord med mennskeavføring, ser ut til å gå mot oppklaring: Finnmarks-politiet har nå siktet en mann i 50-åra etter at de fant avføring frosset ned i fryseren hans.

Flytende avføring

Det var i fjor påske at «mannskiteren» slo til for første gang: Samboerparet Carl Ragnar Øfeldt (37) og Elisa Viitamaa (29) fikk en natt bilen fullstendig vandalisert av store mengder flytende avføring inne i kupeen, og kjøretøyet måtte rehabiliteres for titusener av kroner.

Så, halvannet år seinere, var det Carl Ragnars far Roger Øfeldts tur: Over natta knuste noen ruta på 54-åringens Ford Transit og griset til kupeen på samme måte som forrige gang.

– Jeg kan ikke tenke meg hvem som skulle ha noe imot oss, vi er stille folk, sa Carl Ragnar Øfeldt til Dagbladet.no i oktober.

Grovt skadeverk

Nå er imidlertid en mann i 50-åra siktet for avføringsterroren, og kan trolig forvente seg en tiltale for grovt skadeverk.

– På bakgrunn av tips ransaket vi huset hans og gjorde funn som knytter ham til skadeverket, forteller Ellen Cathrine Hætta, jourhavende jurist ved Østfinnmark politidistrikt, til Dagbladet.no.

FØRSTE ANSLAG: Slik så Carl Ragnar Øfeldt og Elisa Viitamaas bil ut etter «mannskiteren»s første angrep, i april i fjor. Foto: LEBESBY LENSMANNSKONTOR
FØRSTE ANSLAG: Slik så Carl Ragnar Øfeldt og Elisa Viitamaas bil ut etter «mannskiteren»s første angrep, i april i fjor. Foto: LEBESBY LENSMANNSKONTOR Vis mer

– Hva besto funnet i?

– I fryseren lå isbokser med … eh … mannskit inni, svarer Hætta.

Isboksene med avføringen ble beslaglagt og er nå sendt til undersøkelse. En tiltale ventes over nyttår, da prøveresultatene er klare.

Folkesnakk

Avføringsmysteriet har vært mye omdiskutert i Kjøllefjord, samt mye omtalt i lokalpressen, og folkesnakket pekte tidlig ut 50-åringen som gjerningsmann. Han var da også etter den første episoden i politiets søkelys, men den gang munnet det ikke ut i noen siktelse.

– Denne gangen fikk vi imidlertid konkrete tips fra vitner som kunne knytte ham til åstedet på det aktuelle tidspunktet, samt hadde sett ham bære på ting, sier politiadvokaten.

– Vet dere noe om motivet for tilgrisingen?

– Vi har visse tanker om det, uten at jeg ønsker å si noe mer spesifikt om det nå, svarer Hætta.

Den siktede kjøllefjordingen nekter straffskyld i saken.

TOTALSKADD: Roger Øfeldts bil etter at «mannskiteren» knuste ruta og tømte avføring ut over kupeen i oktober.
KOSTBARE ØDELEGGELSER: Carl Ragnar Øfeldt måtte skifte hele inventaret, fra innerst til ytterst, etter avføringsangrepet i fjor påske. Regningen kom på flere titalls tusen kroner.