Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann hadde besøksforbud - knivstakk sin tidligere samboer

Politiet forhandler med gjerningsmannen som har forskanset seg i kvinnens hus. Naboer er evakuert.

BEVÆPNET POLITI UTENFOR HUSET: Det er i det grå huset i bakgrunnen at en mann i 20-årene har forskanset seg. Han har knivstukket sin tidligere samboer, men er nå i dialog med politiet. FOTO: MARTIN HÅGENSEN
BEVÆPNET POLITI UTENFOR HUSET: Det er i det grå huset i bakgrunnen at en mann i 20-årene har forskanset seg. Han har knivstukket sin tidligere samboer, men er nå i dialog med politiet. FOTO: MARTIN HÅGENSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) En kvinne er sendt til Namsos sykehus med knivskader etter å ha blitt angrepet av en mann i sitt hjem i Bangsund utenfor Namsos.

Tilstanden hennes er ikke avklart. Gjerningsmannen er fortsatt inne i kvinnens hus hvor han har forskanset seg.

Naboer evakuert
De nærmeste naboene er nå blitt evakuert.

- Vi har bedt skolebarn og beboere i området om å holde seg unna mens dette pågår, opplyser operasjonsleder Jan Birger Jacobsen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Det er en barneskole like i nærheten av huset der gjerningsmannen har forskanset seg.

- Denne skolen er varslet om hendelsen, og barna må trolig bli på SFO noe lenger inntil vi har fått avklart situasjonen, sier Jacobsen til Dagbladet.

Den skadde kvinnen har selv et barn som går på den aktuelle barneskolen, opplyser politiet.

Tidligere vold og trusler
Gjerningsmannen og den skadde kvinnen er begge i tidlig 20-årene. Nå viser det seg at mannen har vært kvinnens samboer tidligere.

- På grunn av tidligere episoder med vold og trusler har mannen fått besøksforbud mot kvinnen. I helgen kjørte han - trolig med vilje - inn i bilen hennes mens hun satt inni, forteller operasjonsleder Jan Birger Jacobsen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Mannen har flyttet ut fra kvinnen og bor nå i Levanger.

- Vi har gjort forsøk på å pågripe ham tidligere, men har ikke klart å finne ham før i dag, sier lensmann Rolf Viken til Dagbladet.

- Gisselsituasjon
Klokken 09.30 i dag morges fikk politiet melding om at forbipasserende hadde hørt en kvinne rope om hjelp fra et bolighus.

- Mye tyder på at det har pågått en gisselsituasjon ettersom kvinnen ropte. Vi antar at hun ble holdt igjen mot sin vilje, sier Viken.


Nekter å komme ut

Han opplyser at gjerningsmannen har forskanset seg i kvinnens hus, og at han nekter å komme ut.

- Vi prøver å forhandle med ham for å få ham til å komme ut, sier Viken.

Politiet på stedet har så langt valgt å avventer situasjonen, og har ikke forsøkt å overmannen gjerningsmannen.

Innsatsleder Arild Syvertsen opplyser til Dagbladets fotograf på stedet at de har god dialog med gjerningsmannen.

- Vi snakker med ham gjennom et vindu, og har håp om at dette kan løse seg, sier Syvertsen.

Økende brudd på besøksforbud
Nye tall viser at stadig flere bryter besøksforbudet i Norge, skrev TV2 i går.

— Det fryktelige med dette er at de ikke er trygge noe sted. Ikke i sitt eget hjem, ikke ute, ingen steder, sier leder for krisesentersekretariatet, Tove Smaadahl til TV2.

Hun krever strengere straffer for dem som ikke klarer å overholde forbudet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling