Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann har forklart at han drepte «Anka» i 1993. Nå ber Oslo-politiet om svensk hjelp for å løse drapsgåten

Siktede har forklart at han skjulte henne nær svenskegrensa.

TROLIG DREPT: Ann Karin Nilsen. Foto: POLITIET / NTB scanpix
TROLIG DREPT: Ann Karin Nilsen. Foto: POLITIET / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mars gikk politiet ut med navn og bilde av Ann Karin Nilsen, som de tror ble drept av sin samboer i Oslo i 1993.

- Han fortalte at han hadde gjemt liket i et naturområde ved Finnskogen. Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning uten at kvinnen er funnet og ber nå om publikums hjelp til å oppklare saken, sa politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt.

Nilsen tidligere samboer forklarte til politiet i 2014 at han hadde drept Nilsen, og at han hadde gravd henne ned på Finnskogen i Hedmark. Men liket er ikke blitt funnet.

Nær svenskegrensa Nå ber Oslo-politiet også om svensk hjelp.

- Vi håper vi kan få tips fra svensker som kan hjelpe oss å løse saken, sier politiadvokat Sturla Henriksbø til svenske GT/Expressen.

Mannen har forklart at han skjulte henne i nærheten av riksvei 201 langs sjøen Røgden, som ligger dels i Norge, dels i Sverige. Det nærmeste norske tettstedet er Svullrya i Grue kommune.

- Han har forklart at han skjulte henne i et naturområdet veldig nær svenskegrensa, sier Henriksbø til avisa.

Politiet har tatt med mannen til stedet.

- Men fordi det er så lenge siden klarer han ikke å peke ut det nøyaktige stedet. Det ser ikke likt ut der lenger, og han husker ikke helt.

Kan slippe straff Den antatt drepte Ann Karin Nilsen gikk ifølge politiet under kallenavnet «Anka». Hun hadde ingen nær familie, og hun og samboeren bodde i en leilighet på Grünerløkka i Oslo.

I forrige uke sa Henriksbø til NRK at de har fått inn tips om et par nye steder de kan lete etter kvinnen, og at det settes i gang med nye søk.

Hvis politiet ikke finner noe lik er det lite trolig at mannen vil bli straffet.

- Vi ønsker å holde denne saken åpen og komme til bunns i den. Men hvis man ikke kan bevise utover enhver rimelig tvil at han er skyldig i drap, så kan han ikke dømmes for det, sa Henriksbø til TV 2s Åsted Norge da politiet gikk ut med navn og bilde av Nilsen.

Kvinnens samboer har forklart at han drepte henne under en krangel i leiligheten.

Ifølge VG forklarte mannen først at det skjedde i 1992, men så oppdaget politiet at Nilsen var i retten i mars 1993. Siktede knyttet imidlertid så drapet til at han skulle sone fengselsstraff noen dager senere og at det passet med 1993.

Den siktede mannen er godt kjent for politiet i en rekke straffesaker opp gjennom årene.

Politiet ønsker tips i saken til: Telefon: 22 66 96 00 / Epost: kriminalvakten.oslo@politiet.no.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart