Penger i veibanen

Mann har meldt seg for politiet etter stort pengefunn i Oslo

Sier pengene er hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En mann har i ettermiddag meldt seg for politiet og fortalt at han eier pengene som tidligere i dag ble funnet i veibanen nordøst i byen, opplyser kriminalvakta.

- Vi har kontakt med ham, men jeg vet foreløpig ikke hva han har fortalt, ut over at pengene er hans, sier krimvaktleder Anders Johnsrud til Dagbladet.

Politiet undersøker nå mannens opplysninger for å få bekreftet eller avkreftet eierforholdet.

30 000 kroner

Det var i 14-tida vitner meldte fra om at et betydelig pengebeløp i kontanter lå strødd på den sentrale innfartsveien Østre Aker vei i Groruddalen. Bevæpnede tjenestemenn rykket ut og fant til sammen 30 000 kroner i femhundrelapper.

Vitner har dessuten fortalt at flere tilfeldige personer har forsynt seg av pengebeløpet før politiet kom fram. Hvor mye som mangler, vites ikke.

- Vi anmoder folk på det sterkeste til å levere tilbake pengene på krimvakta på Grønland politistasjon, sier operasjonsleder André Kråkenes.

Hittegods

Så langt har ingen fulgt oppfordringen.

- Dette er å anse som hittegods, og hittegods skal leveres til politiet, sier krimvaktleder Johnsrud.

Politiet bevæpnet seg da de rykket ut fordi de fryktet at pengene kunne stamme fra kriminell virksomhet. Ingen av pengetransportfirmaene de har vært i kontakt med, savner noe beløp.

Operasjonsleder Kråkenes forteller at politiet har avhørt vitner på åstedet samt fått inn flere tips i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer