Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann hentet med redningshelikopter to ganger på to dager fra samme fjell

En mann ble hentet ned fra et fjell i Lofoten med Sea King-helikopter to ganger på to dager. Først vrikket han ankelen, så hentet han ørepropper han la igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turgåeren i 20-årene ble første gang hentet ned fra Narvtinden i Flakstad kommune onsdag kveld. Natt til fredag la han ut på samme tur, da for å hente ørepropper han glemte igjen fra kvelden før. Han ble overrasket av tåke i fjellet og trengte hjelp på ny.

– Han tok selv kontakt med politiet og ba om bistand til å komme seg ned. Han ble til slutt hentet ned av et Sea King redningshelikopter i et svært bratt område, sier oppdragsleder Cicilie Knutsen i Nordland politidistrikt til NRK.

Hovedredningssentralen Nord-Norge bekrefter også at de har rykket ut på to oppdrag til det samme fjellet i løpet av de to siste døgnene. Redningsleder Bård Mortensen sier at det er et jevnt sig av slike hendelser om sommeren.

– Det ser vi på denne årstida. Det er mye turister og feriefolk som ferdes i fjellet. Når det blir litt ruskete vær og tåke kan det bli flere som går seg fast, men vi opplever også enkelte lettere skader, sier Mortensen.