Mann hentet med redningshelikopter to ganger på to dager fra samme fjell

En mann ble hentet ned fra et fjell i Lofoten med Sea King-helikopter to ganger på to dager. Først vrikket han ankelen, så hentet han ørepropper han la igjen.

Turgåeren i 20-årene ble første gang hentet ned fra Narvtinden i Flakstad kommune onsdag kveld. Natt til fredag la han ut på samme tur, da for å hente ørepropper han glemte igjen fra kvelden før. Han ble overrasket av tåke i fjellet og trengte hjelp på ny.

– Han tok selv kontakt med politiet og ba om bistand til å komme seg ned. Han ble til slutt hentet ned av et Sea King redningshelikopter i et svært bratt område, sier oppdragsleder Cicilie Knutsen i Nordland politidistrikt til NRK.

Hovedredningssentralen Nord-Norge bekrefter også at de har rykket ut på to oppdrag til det samme fjellet i løpet av de to siste døgnene. Redningsleder Bård Mortensen sier at det er et jevnt sig av slike hendelser om sommeren.

– Det ser vi på denne årstida. Det er mye turister og feriefolk som ferdes i fjellet. Når det blir litt ruskete vær og tåke kan det bli flere som går seg fast, men vi opplever også enkelte lettere skader, sier Mortensen.