USA:

Mann hevder han skjøt mot «Bigfoot»

Et kjærestepar på telttur i en nasjonalpark i Kentucky ble vekket av en oppskjørtet mann som hevdet han hadde sett Bigfoot - og skutt mot det apeliknende monsteret.

BIGFOOT: Den store apen som går på to bein er også kjent under navn som Den avskyelige snømannen, Yeti eller Sasquatch. Dette bildet fra California ble presentert som bildebevis på Bigfoots eksistens i 1977. Foto: AP / NTB Scanpix
BIGFOOT: Den store apen som går på to bein er også kjent under navn som Den avskyelige snømannen, Yeti eller Sasquatch. Dette bildet fra California ble presentert som bildebevis på Bigfoots eksistens i 1977. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Et par på telttur i en nasjonalpark i Kentucky sier de ble vekket av en mann som hevder å ha sett «Bigfoot» - et enormt apeliknende monster det påstås skal leve i Nord-Amerika.

Madelyn Durand og Brad Ginn forteller overfor CNN at mannen sa han skal ha skutt ut i mørket etter at monsteret, som det ikke finnes bevis for at eksisterer, angivelig kastet seg mot ham.

«Jeg så det!»

Durand forteller overfor nyhetsbyrået at hun våknet rundt elleve på kvelden etter å ha hørt en lyd utenfor teltet, og vekket kjæresten da hun så at en lommelykt lyste inn mot teltduken deres.

- Vi kom oss dermed ut av teltet og ble møtt av en mann som hevdet at noen eller noe hadde ødelagt campingplassen deres, sier hun.

Mannen, som var der med sønnen sin, viste dem pistolen han bar med seg og sa at området var et beryktet sted for observasjoner av det store monsteret Bigfoot.

Paret skal deretter ha gått tilbake til teltet da mannen og sønnen hans forsvant ut i mørket for å undersøke nærmere.

- Vi hørte dem komme tilbake rundt ti minutter seinere og ropte «jeg så det!», sier Durand og legger til at de også så et skarpt lysglimt da pistolen ble avfyrt og hørte at han skjøt ut i bekmørket rundt 20 meter bortenfor teltet deres.

NYE «BEVIS»: Ei gruppe som kaller seg forskere hevder de har filmet Bigfoot, og at disse bildene beviser at den mytiske skapningen eksisterer. De påstår også at de sitter på DNA-bevis. Kritikerne er ikke imponert. Video: KameraOne Vis mer

Hun understreker at hun var redd for at skuddet kunne ha truffet dem, og at mannen som skjøt også virket ganske skremt etter hendelsen.

- Han påsto å ha sett Bigfoot komme ut fra buskene og rett mot han så han skjøt mot det, sier Ginn til CNN og legger til at også de lyste ut i mørket med en lommelykt for å se om det kanskje var et dyr eller noe, men så ikke noe som helst.

Durand og Ginn framhever at hendelsen skremte dem, men at de var mest bekymret for at den oppskjørtede mannen hadde skutt ut i natta uten å egentlig ha sett noe som han burde avfyre skudd mot.

Sikkerhetsvakter rykket ut

Sikkerhetsvakter i nasjonalparken rykket også ut da de fikk en melding om en hendelse hvor en mann med våpen var involvert tidlig søndag morgen, sier talsperson for parken, Molly Schroer, i en uttalelse, skriver CNN.

Uttalelsen bekrefter ikke hvorvidt Bigfoot faktisk ble observert - men Schroer skal ha understreket at det ikke er noen grunn til å føle seg truet i parken.

Nasjonalparken er innforstått med hvem mannen som avfyrte våpenet er, men ingen siktelse skal ha blitt tatt ut.

Durand og Ginn mener bestemt at det apeliknende dyret ikke var til stede i nasjonalparken den natta:

- Vi tror ikke på det, slår de fast.

Observert over hele landet

Bigfoot eller Sasquatch er en figur som er kjent i flere kulturer; i Himalaya og Tibet er det store monsteret, som også her er en blanding av et menneske og et dyr, kjent under navnet Den avskyelige snømannen eller Yeti.

Observasjoner av Bigfoot er hovedsakelig forbundet med nordvest i USA, men det er flere som hevder å ha sett monsteret over hele landet. I Marion, North Carolina, skal ordføreren ha utnevnt Bigfoot som byens offisielle dyr i løpet av en Bigfoot-festival i september 2018.

For to år siden analyserte forskere ni pels-prøver som angivelig skal være fra den avskyelige snømannen i Himalaya og Tibet; av disse var åtte pels fra bjørner.